Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Premi Maria Casajuana

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

16a edició del Premi Maria Casajuana.

ERC Manresa ha atorgat el setzè Premi Maria Casajuana a la manresana Fina Farrés.


Josefina Farrés i Arderiu va néixer a Manresa el 1954 i és mare de tres fills i àvia de dos néts.  De família masovera, va estudiar a l’Oms i de Prat i va continuar amb els estudis a l’Institut Francès Després de treballar en diverses empreses va acabar treballant de banquera durant 33 anys.
 
És membre actiu del món associatiu. Des del moviment escolta (a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí), passant per moviments cristians com el Moviment d’estudiants universitaris cristians o el Moviment Utreia  fins a ser cofundadora de l’associació dels Amics d’en Pere Casaldàliga. També forma part de moviments  de conscienciació dels conflictes que viu actualment la República Democràtica del Congo i participa al Consell de Solidaritat i al Consell Municipal d'interculturalitat.
 
El premi es lliurarà durant un sopar a l’espai gastronòmic del Kursaal, el dia 8 de març, a les 9 del vespre.
 
Inscripcions
 
Per assistir al sopar cal reservar plaça trucant al local d’ERC Manresa al 93 872 63 52 o mitjançant l'adreça bages@esquerra.cat . El preu del sopar és de 20€.
 
El Premi
 
Aquest premi va ser instaurat l’any 2002 per la Secció Local d’ERC i de les JERC de Manresa, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. És un guardó que cada any premia una manresana i amb el qual es vol significar la lluita, l’esforç, la constància i la implicació de la dona en la vida laboral i social del nostre país.
 
Duu el nom de Maria Casajuana i Oncins (Manresa, 1912-2011), una activista social i política d’ideologia republicana i militant històrica d’ERC de Manresa. Nascuda el 23 de febrer de 1912 en una família treballadora de Manresa, va treballar des dels 14 anys a les fàbriques de Cal Roca, Cal Torres i a la Fàbrica Nova. Als dinou anys es va incorporar a ERC i va viure amb intensitat el període republicà. Va ser una de les impulsores de la creació de l’espai d’emancipació de la dona arran de la proclamació del sufragi universal en la Constitució republicana del 1931. Casajuana també va treballar per al sindicat CNT durant la República i la Guerra Civil des d’on va lluitar aferrissadament per la dignitat de les dones i el reconeixement del seu treball. Malgrat que la Guerra primer, i la cruent dictadura franquista després, van estroncar una època d’esperances i de llibertat, va mantenir ben viva la flama de la lluita pel nostre país.

Lloc
Espai Gastronòmic Kursaal
Dates
08/03/2017 de 21:00 a 23:00