Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Càlcul senzill d’estructures

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Hi ha projectes senzills -com, per exemple, el de naus industrials, que amb una mica d'aprenentatge el tècnic pot aprendre a realitzar. Per aquesta raó, s'ha organitzat el curs de càlculs senzills en el que es desenvoluparà petits càlculs d'estructura i fonaments. També s'exposaran els detalls constructius típics i es justificarà l'acompliment de la normativa actual.

Programa

CURS
Càlcul senzill d'estructures

Data i hora: Els dies 11, 13 i 18 de juny de 2019, de 16.00 a 20.00 h. 12 hores de curs.
Lloc: Sala de formació del CETIM, plana de l'Om, 6, 2n 3a de Manresa.
Professor: Gemma Muñoz Soria. Arquitecta Tècnica i Arquitecta.
Inscripció: Al web www.cetim.cat, a la secretaria del Col·legi, al telèfon 938725762 o bé a l'a/e cetim@cetim.cat.
Preu: 170,00 € per als col·legiats, 150,00 € per als col·legiats amb RC del Col·legi i 250,00 € per als no col·legiats.

Objectiu del curs:
Hi ha projectes senzills com per exemple, el de naus industrials, que amb una mica d'aprenentatge el tècnic pot aprendre a realitzar. Per aquesta raó, s'ha organitzat el curs de càlculs senzills en el que es desenvoluparà petits càlculs d'estructura i fonaments. També s'exposaran els detalls constructius típics i es justificarà l'acompliment de la normativa actual.

Programa:

  • Decisions dels tipus d'elements estructurals a escollir: tipus de sostre, tipus de pilars, unió biga - pilar, tipus de material.
  • Explicació del contingut del CTE DB-SE: seguretat estructural i CTE DB SE-AE: accions a l'edificació, per tal d'aprendre a realitzar un correcte descens de càrregues segons la normativa vigent.
  • Càlcul de biga i pilar d'acer. Explicació del contingut del CTE DB SE-A Acer, per aprendre a realitzar estructures senzilles d'acer. Exemples de càlculs de tracció, vinclament, pilars, flexió, bigues, etc.
  • Sostres: càlcul a mà de sostre unidireccional segons EHE-08
  • Càlcul de biga i pilar de formigó armat. Explicació del contingut de la EHE-08, per aprendre a realitzar estructures senzilles de formigó armat.
  • Aplicació de plantilles per a càlcul de fonaments.
  • Presentació exercici nau industrial.
  • S'entregaran fulles de càlcul d'ajuda a l'alumnat.
  • S'entregaran exercicis exemple per practicar.

Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Tripartita. El Col·legi està acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar la bonificació dels cursos de formació que organitza. Si ets una empresa i vols que et gestionem gratuïtament aquesta bonificació només has de posar-te en contacte amb el Departament de Formació del CETIM i t'informarem de tots els passos que cal seguir i sobre el funcionament de les bonificacions. La inscripció del curs s'ha de fer almenys una setmana abans de l'inici.

Més informació
https://bit.ly/2ZrR9v1
Lloc
Sala de formació del CETIM, plana de l'Om, 6, 2n 3a de Manresa
Dates
Del 11/06/2019 16:00 al 18/06/2019 20:00
Etiquetes
Formació
Públic
Públic adult
Període d'inscripció
del al