Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

CENTENARI JOSEPH BEUYS 2021: Trobada de Björn Nörgaard amb estudiants de Batxillerat Artístic de l’Institut Lluís de Peguera

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

El 2021 se celebra arreu del món el centenari del naixement d’aquest l’influent artista alemany i, per aquest motiu, s’ha creat un programa mundial que inclou les exposcions, conferències i accions artístiques i divulgatives de diversos països, com Austràlia, Japó, Turquia, Polònia, Àustria, Suïssa, Bèlgica o Alemanya. Barcelona, amb l’actual exposició a La Virreina, i Manresa, amb les seves futures accions commemoratives, també són presents en aquest programa internacional que es pot consultar al web oficial www.beuys2021.de.

L’artista avantguardista Joseph Beuys va fer a Düsseldorf, el desembre de 1966, una performance que portava per títol “Manresa”, directament inspirada en l’espiritualitat d’Ignasi de Loiola i que mostrava la forta influència del sant en la seva obra. Anys més tard, el 1994, els seus dos col·laboradors Christiansen i Nörgaard li van fer un homenatge a la ciutat amb la performance “Manresa-Estació Central” i la instal·lació de la Creu de Beuys als peus del Pont Vell.

Beuys (1921-1986) va ser un dels artistes conceptuals de referència més rellevants del segle XX. Formà part del moviment Fluxus, molt actiu durant els anys 60,  i através de happening i performance, les seves acccions plàstiques i el seu pensament, va ampliar el concepte d’art total i transformador. Beuys va introduir conceptes essencials en l’art contemporani com que la societat es pot amotllar com si fos una escultura a través de la creativitat humana o la idea que tothom pot ser artista. 

Més informació
http://www.manresa2022.cat/web/menu/13669-centenari-joseph-beuys
Lloc
Institut Lluís de Peguera
Dates
29/10/2021 a les 10:00
Etiquetes
Art Formació
Públic
Públic juvenil
Cicles
Centenari de Joseph Beuys