Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Quinze Vint-i-dos. Acollida

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Dissabte 24 de març de 2018 / 20:00h - IL·LÚRIA

Quinze Vint-i-dos. Acollida

L’any 1522 Manresa va acollir Ignasi de Loiola i, durant la seva estada a la ciutat, es va produir la seva profunda transformació espiritual. El Convent dels Predicadors va ser un els espais més freqüentats per Sant Ignasi. Avui, la galeria del claustre del convent acull l’Espai Manresa 1522. 

Emmarcat dins del projecte Manresa 2022, un aposta estratègica de la ciutat amb l’objectiu de celebrar els 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi, l’Espai 1522 esdevé un centre d’interpretació de la Manresa ignasiana i del patrimoni perdut, que vol donar a conèixer, al centre de la ciutat, la importància històrica i la universalitat del personatge i l’empremta manresana en la seva biografia.

El Quinze Vint-i-dos neix amb la voluntat d’oferir una lectura renovada dels conceptes Acollida i Transformació,  a  través de la música i les arts escèniques. La primera part del cicle es titula Acollida i consisteix a acollir  formacions musicals joves, de diferents estils i amb vinculació a Manresa, que estan començant el seu camí, però que tenen entre mans un projecte musical amb vocació de futur.

Dissabte 17 de març de 2018 / 21:00h

QUARTET MATISSE

Quartet de corda que neix el curs 2016-17 a  l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb quatre estudiants de Manresa, Súria, Rajadell i Barcelona. Han rebut mestratge dels professors Arnau i Abel Tomàs (Quartet Casals). Han estat guardonats a nivell cambrístic i individual (Concurs Higini Anglès, Concurs de Cambra Joves Ciutat de Girona...). Actualment, són membres de diverses joves orquestres d'àmbit català (JONC, JOSB, JONC Alevins). El seu repertori va des del classicisme alemany fins a l’impressionisme francès. El Quartet Matisse està format per Andrea Santiago (violí), Gil Sisquella (violí), Bernat Santacana (viola) i Queralt Adam (violoncel).

 Dissabte 24 de març de 2018 / 20:00h

IL·LÚRIA

Formació que neix el 2014 amb cinc joves de Cambrils, Collbató i Manresa. De l’educació musical de quatre dels integrants a l’Escolania de Montserrat n’han volgut esprémer l’ús del cant coral en diferents gèneres, amb peces com ‘Benvinguts’ o ‘La crueltat de l’oblit’, reconeguda com a millor composició dels 34ens Premis Lacetània de la Catalunya Central. Amb un estil de rock melòdic i madur, compten amb temes propis, que van des de balades melòdiques fins al més pur aire rock alternatiu. Il·lúria està format per Steen Knudsen  (teclats i veu principal), Núria Casas (baix), Pau Senserrich (saxo i veus), Martí Senserrich (bateria i veus) i Ricard Cots (guitarres i veus).

El preu de cada concert és de 6,00€, que inclou un tast de productes del Pelegrí, com són el caldo, el dolç, els vins històrics o el mossec. Aforament limitat.

Amb motiu d’aquest cicle, Bages Terra de Vins ofereix el pack “Quinze Vint-i-dos”, una experiència amb estada de cap de setmana que uneix cultura i gastronomia. Es pot consultar la proposta en l’enllaç següent:https://bagesterradevins.cat/event/pack-quinze-vint-i-dos.

  • Adreça: Espai Manresa 1522 (C. Mestre Blanch, 4)
  • Telèfon: 93 878 40 90
  • Correu electrònic: turisme@manresaturisme.cat
  • Horari: Dissabte: de 10 a 14 i de 17 a 20h i Diumenge: de 10 a 14h
  • Preu: 6,00€

 

Més informació
http://www.manresaturisme.cat/cat/article/7997-quinze-vint-i-dos-acollida
Lloc
Espai Manresa 1522. Carrer Mestre Blanch, 4. Manresa
Dates
24/03/2018 a les 20:00
Etiquetes
Art Música Patrimoni
Públic
Tothom
Període d'inscripció
del al