Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Hem après de la crisi? Perill de riquesa “extrema”

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

El Pla de Sensibilització parla d’economia i desigualtat amb el director d’Intermón-Oxfam Francesc Mateu a les portes de la 3a Mostra d’Economia Social i Solidària. El Consell Municipal de Solidaritat està convençut que és possible construir una economia on tothom guanyi i pugui viure amb dignitat. Per això, any darrere any, aprofitem que al maig es celebra el Dia Internacional del Comerç Just per parlar d’una altra economia possible i presentar iniciatives que treballen per un model d’economia carregat de valors i bones raons.

Hem après de la crisi? Perill de riquesa “extrema”

El Pla de sensibilització parla d’economia i desigualtat amb el director d’Intermon-Oxfan Francesc Mateu a les portes de la Mostra d’Economia Social i Solidària.

El Consell Municipal de Solidaritat  està convençut que és possible construir una economia on tothom guanyi i pugui viure amb dignitat. Per això, any darrere any, aprofitem que al maig es celebra el Dia Internacional del Comerç Just per parlar d’una altra economia possible i presentar iniciatives que treballen per un model d’economia carregat de valors i bones raons.

Aquest any hem convidat al director d’Intermon-Oxfam Francesc Mateu. Comptarem amb ell el dilluns 21 de maig a les 19.30h a la Casa Lluvià, aprofitant que aquesta ONGD ha publicat dos informes reveladors que parlen de “riquesa extrema”: podem parlar de recuperació econòmica quan el 1% més ric acapara el 82% de la riquesa? Francesc Mateu ens acosta dades, però també un bon gruix de propostes al nostre abast per fer un canvi de timó cap a una economia a favor de les persones. La banca ètica, el comerç de proximitat, el cooperativisme, el comerç just... són algunes de les propostes que podrem conèixer amb més profunditat.

Manresa és un dels municipis catalans que durant el maig es faran ressò del Dia internacional del Comerç Just, un comerç que proposa una relació justa per a totes les parts  que entren en joc quan es produeix un intercanvi.  Té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional. Continuarem parlant del tema d’economia i valors a la III Mostra d’Economia Social i Solidària: us esperem el 2 de juny a la plaça de la Fàbrica dels Panyos. T’esperen concerts, tallers, desfilada de moda i tastos de productes.

 

Lloc
Casa Lluvià (c/ Arquitecte Oms, 5)
Dates
21/05/2018 de 19:30 a 21:00
Etiquetes
Xerrades
Públic
Públic adult