Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

"Las damas azules". Cinfefòrum

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Enginyeria Sense Fronteres ens presenta el documental "Las damas azules" sobre la lluita de les dones peruanes en defensa de la seva terra i la seva aigua. Ni els atacs ni la por han aconseguit aturar la resistència femenina que, amb convenciment i esperança, aixequen la veu per preservar la vida, la Pachamama i l'aigua. Tres anys després, les Damas Azules segueiexen en peu cantant a la llibertat. La projecció s'inclou dins de la programació en motiu del 8 de març.

Dilluns 19 de març. 19.30h. Auditori de la Plana de l'Om.
"Las damas de azul". Cinefòrum.
Organitza: CMS, Ajuntament de Manresa, ESF i SIAD Manresa. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Cajamarca és un departament del Nord-oest de Perú format per zones de serra i selva. La seva població estimada és de 1.525.064 habitants -el quart departament más poblat del país-. El 66% de la seva població és rural i la principal activitat econòmica és la ramaderia extensiva, amb una forta  resència de productors de llet i activitats agropecuàries. Malgrat això, en les dues darreres dècades, l'activitat minera està entrant amb força en el context social i econòmic, posant en perill les activitats econòmiques que tradicionalment s'han desenvolupat a Cajamarca. L'any 1993, en el marc de l'aposta ferma del govern central per les activitats extractives, la Minera Yanacohca SRL inicia la seva activitat. La contaminació de l'aigua, de les terres i les greus enfermetats associades han estat els seus efectes. Fins l'any 2015, més del 48% del territori de Cajamarca ha estat concessionat per a la indústria minera.

L'any 2012, el govern peruà dóna llum verda al projecte miner Conga, a Cajamarca. No és la primera vegada que la mineria amenaça aquesta regió amb els seus projectes d'expansió. Des de fa més de vint anys, Yanacocha, la mina d'or a cel obert més gran de Llatinoamèrica, posa en perill els recursos hídrics. En aquest context, des del cor de la jalca andina, neix una resistència femenina sense marxa enrere.

Ni els atacs ni la por han aconseguit aturar aquestes dones que, amb convenciment i esperança, aixequen la veu per preservar la vida, la Pachamama i l'aigua. Tres anys després, les Damas Azules segueiexen en peu cantant a la llibertat.

Lloc
Auditori de la Plana de l'Om
Dates
19/03/2018 de 19:30 a 21:00
Etiquetes
Cinema Xerrades
Públic
Públic adult Públic juvenil