Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Curs tast de vins de la DO Pla de Bages

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

APRÈN LA TÈCNICA I EL VOCABULARI DEL TAST SENSORIAL. Curs de tast de vins per conèixer les principals característiques de les varietats i dels processos de producció dels vins de la DO Pla de Bages al mateix temps que s’adquireix la metodologia i el vocabulari per realitzar tastos sensorials de vins. A càrrec d’en Jaume Pont, sommelier, formador i propietari de la botiga Setè Cel. Públic: adults

PROGRAMA

Les tres sessions del curs de Tast de Vins de la D.O. Pla de Bages permet als participants conèixer les principals característiques de les varietats amb què es produeixen els vins de la zona. Al mateix temps, adquiriran la tècnica i el vocabulari necessaris per a realitzar els tastos de vins.
El curs s’estructura en tres sessions, dedicades cadascuna a un tipus de vi. En cada sessió i per conèixer els vins que es tasten, s’introdueix el territori, les varietats i el mètode de producció del diferents cellers de la D.O. Pla de Bages. Posteriorment, es fa un tast comparatiu de dos vins, un de jove i un amb pas per bota i s’analitzen les seves característiques sensorials més destacades amb l’objectiu d’aprendre a elaborar una nota de tast.

La primera sessió es dedica als vins blancs; dos vins fets amb la varietat picapoll, característica de la D.O. Pla de Bages.
El tast inclou dos vins amb l’ànima de picapoll: un de jove i un amb criança, on veurem com cadascun dels elaboradors transformen les notes cítriques i florals per obtenir així uns vins amb personalitat pròpia.
• Blanc jove: Abadal Alba 2022
• Blanc criança: Blanc de Picapoll 2021 Oller del Mas

En la segona sessió es comparen dos vins negres, un de jove i l’altre amb criança, geogràficament molt propers.
Tots dos vins s’elaboren a partir de la varietat cabernet franc i en la sessió compararem la feina de cada projecte amb el cupatge i la criança per obtenir uns resultats tant diferents.
• Negre jove: Caprici 2022 Artium
• Negre criança: Solergibert Reserva 2018

En la tercera sessió, es comparen dos vins que han rebut un tractament de criança i de reserva.
En una zona on les vinyes estan envoltades de bosc, aquest tast investiga com dues varietats, una de local i una d’incorporada, mostren elements sensorials que representen aquest territori.
• Raw Mandó 2021 Collbaix
• Avinius 2020, Celler Les Acàcies

CALENDARI

1a sessió: 9 de febrer
2a sessió: 9 de març
3a sessió: 13 d’abril
Les sessions es poden reservar en conjunt o de manera individual.

PARTICIPANTS

• Grup mínim: 8 persones
• Grup màxim: 22 persones
Per participar en el curs no cal tenir experiència ni coneixements previs, tot i que conèixer alguna tècnica de tast o de vocabulari permetrà aprofundir més en el curs. Els coneixements adquirits al llarg de les tres sessions permetran, a més de conèixer els vins de la D.O. Pla de Bages, adquirir els coneixements sobre com fer tastos comparatius per aprendre de manera individual.

PREU

Curs sencer (3 sessions): 52,00 €
Preu per sessions
Primera i segona sessió: 19,50 €/sessió;
Tercera sessió: 25,00 €/sessió

LLOC

Casa de la Culla.

Casa de la Culla s/n, 08243 Manresa
Accés amb bus (costat Hospital de Sant Joan de Deu) i a 8 minuts dels FGC (parada Manresa-Viladordis)

FORMADOR

El curs de tast l’imparteix en Jaume Pont, millor sommelier d’Espanya els anys 1991 i 1992 i 8è del món el 1993. En la seva faceta de docent, ha fet cursos de sommelier a l’Escola Joviat, i també per a empreses i organitzacions privades.
Ha format part també d’alguns concurs i campionats com a membre del jurat i és confrare de mèrit en diverses confraries.
Actualment és professor de l’Institut Gerbert d’Aurillac, en el Cicle Superior de Marketing i Publicitat amb perfil enològic. També és el propietari de la botiga de vins Setè Cel a Manresa i coordinador del comitè de tast de la D.O. Pla de Bages.

Més informació
https://www.parcdelasequia.cat/agenda/curs-tast-de-vins-de-la-do-pla-de-bages/
Lloc
Casa de la Culla
Dates
09/02/2023 de 18:30 a 19:30

Aquest esdeveniment es repetirà els dies:
  • 09/02/2023 de 18:30 a 19:30
  • 09/03/2023 de 18:30 a 19:30
  • 13/04/2023 de 18:30 a 19:30
Públic
Públic adult