Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Convocatòria oberta CONTEMPORANIS 2022

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

La Taula d'Artis Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) convoca la quarta edició d’un projecte que busca la promoció de l’art contemporani més emergent del seu territori d’influència. Els candidats podran presentar les seves propostes fins el 2 de gener de 2022 de forma telemàtica al correu electrònic contemporanis@tavcc.cat. Les tres propostes seleccionades es mostraran a l’Espai Plana de l’Om de Manresa durant els mesos de març, maig i novembre de 2022 i, en una mostra col·lectiva, a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu durant el mes de desembre de 2022.

L’edició d’enguany és la quarta de «Contemporanis», un programa expositiu de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) que busca recuperar l’esperit originari de la Sala de la Plana de l’Om de Manresa, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

El projecte, nascut l’any 2019 en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa i que actualment compta també amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i la Fundació Ars Garriga Mir, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d’un jurat per a la selecció de 3 projectes anuals que seran exposats els mesos de març, maig i novembre a l’emblemàtica sala manresana.

Com a novetat, aquest any la convocatòria inclou també una itinerància expositiva a la Sala d’Exposicions de Can Puget, a Manlleu. La mostra col·lectiva, que durà el nom de CONTEMPORANIS i inclourà les tres propostes seleccionades de la convocatòria 2022 i la proposta guanyadora de la convocatòria 2021, es durà a terme durant el mes de desembre de 2022.

La convocatòria està adreçada a artistes joves o emergents que tinguin una relació directa o indirecta amb la Catalunya Central (comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, l’Osona i el Solsonès).

Els candidats podran presentar les seves propostes fins el dia 2 de gener de forma telemàtica a través del correu electrònic contemporanis@tavcc.cat.

Els tres projectes seleccionats rebran una dotació econòmica de 1.000 euros per a l’elaboració del projecte i s’exposaran durant els mesos de març, maig i novembre de 2022 a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i, de forma col·lectiva, el mes de desembre de 2022 a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu.

Tots els detalls de la convocatòria poden consultar-se a les bases: https://www.tavcc.cat/wp-content/uploads/2021/11/BASES_contemporanis2022.pdf

Com a resultat de les convocatòries anteriors, han estat seleccionats els següents artistes:

  • Ariadna Torres (2021) amb el projecte «Súbdits», que s’exposa del 6 al 28 de novembre de 2021

  • Anna Benet (2020) amb el projecte «Tares», que va exposar-se del 6 al 30 de maig de 2021.

  • Octavi Serra (2020) amb el projecte «Inútil», que va exposar-se del 10 de març al 4 d’abril de 2021.

  • Berni Puig (2020) amb el projecte «Batalla», que va exposar-se de l’1 al 30 de novembre de 2020, sent la única exposició que va poder realitzar-se el 2020.

  • Oriol Segon (2019) amb el projecte «Mares adolescents», que va exposar-se del 15 d’octubre al 3 de novembre de 2019.

  • Mònica Campdepadrós (2019) amb el projecte «Diversitat aparent», que va exposar-se del 24 de maig al 7 de juny de 2019.

La TAVCC va néixer l’any 2014 com a òrgan permanent, independent, consultiu, d’assessorament i d’intercanvi que té com a objectiu promoure, difondre i coordinar propostes d’arts plàstiques i creació contemporània. L’integren 17 entitats i representants de projectes singulars l’àmbit d’actuació de les quals està centrat en les arts plàstiques i visuals dins el marc geogràfic de la Catalunya Central i, fins al moment, ha consolidat 5 projectes que parteixen de la voluntat de donar visibilitat, cohesionar i vertebrar el sector de les arts visuals en el seu àmbit d’influència territorial.

Més informació
https://www.tavcc.cat/contemporanis
Lloc
contemporanis@tavcc.cat
Dates
Del 22/11/2021 al 02/01/2022
Etiquetes
Art Expos Premis
Públic
Públic adult Públic juvenil