FORMACIÓ - Cultius mediterranis: olivera, ametller i vinya
Aquest curs abordarà aspectes pràctics relaconats amb el seu cultiu, des de la plantació, l’elecció de les varietats, les estratègies de fertilització, de control d’adventícies i també pautes preventives i curatives per afrontar-ne la sanitat de forma ecològica. Serà un tast amb les directrius bàsiques i els secrets del cultiu, especialment en secà, tant a petita escala com en l’àmbit professional.
Els cultius mediterranis com l’olivera, l’ametller i la vinya són referents de la nostra agricultura tradicional, adaptats a les condicions climàtiques de la nostra terra i cada cop més valorats per les seves qualitats nutricionals i la seva resiliència. Aquest curs, conduït per Tomàs Llop, pagès ecològic especialitzat en aquests cultius, ofereix una mirada pràctica sobre la gestió ecològica d’aquests conreus.
Durant tres sessions —dues teòriques i una sortida de camp— treballarem la selecció de varietats, les estratègies de plantació, fertilització, control d’adventícies, cobertes verdes i sanitat vegetal amb enfocament preventiu i ecològic. És una formació ideal tant per a persones que volen iniciar-se en aquests cultius com per a aquelles que vulguin aprofundir-hi i aplicar tècniques sostenibles a petita o gran escala.
Dates: 12, 19 i 29 de novembre de 2025
Ubicacions: Escola Agrària de Manresa i finca a Sant Jaume Sesoliveres
Professorat: Tomàs Llop
- Més informació
- https://associaciolera.org/producte/cultius-mediterranis-olivera-ametller-i-vinya/
- Lloc
- Escola Agrària de Manresa - Finca Can Poc Oli
- Dates
- 12/11/2025 a les 16:00
- Formació
- Públic
- Tothom