Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Inauguració 'Camps: camins de pau' i 'Rostres del Mediterrani'

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Acte d’homenatge a les víctimes del nazisme amb motiu del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust i inauguració de l’exposició 'Camps: camins de pau' a les sales del claustre del museu. A continuació, inauguració de l’exposició 'Rostres del Mediterrani' a l’Escola d’Art.

CAMPS: CAMINS DE PAU

Instal·lació interactiva sobre l’experiència dels camps de concentració cercant paral·lelismes entre la memòria històrica i el moment actual a través de la mirada de fotògrafs de Fotoart amb l’alumnat que va participar a la visita als camps i obres del Taller de Gravat de l’Escola d’Art. També recull les aportacions d’infants i joves d’onze centres educatius de la ciutat i el seu compromís per aprendre de la història per a construir un millor futur. A través d’activitats participatives dinamitzades des de la Casa per la Solidaritat i la Pau, Flors Sirera, els infants i joves obren la mirada a la necessitat de prevenir els conflictes i a la importància del paper personal en les societats d’acollida. 

Al Museu de Manresa, del 27 de gener al 8 de març de 2020
Horaris: de dimarts a diumenge de 10 a 14 h, dissabte també de 17 a 20 h

ROSTRES DEL MEDITERRANI

“Rostres de la Mediterrània” és una proposta artística i participativa de la plataforma Stopmaremortum que recull mes de 450 rostres d’artistes gràfics d’arreu del món: reflexionen sobre la situació que viuen les  persones refugiades que intenten arribar a Europa a través de la mar Mediterrània. El nostre propòsit és arribar a posar rostre a cadascuna de les més de 35.000 persones que han perdut la vida des de l’any 2000. Un objectiu tan inabastable com esfereïdor. Els alumnes de disseny gràfic s'han sumat al projecte i han treballat les imatges com a litografies, fet que els confereix el valor d'Obra gràfica.

A l’Escola d’Art de Manresa, del 27 de gener al 8 de març de 2020
Horaris: de dilluns a divendres de 8'30 a 14 h i de 15 a 20.30 h

Lloc
Museu de Manresa
Dates
27/01/2020 de 10:30 a 13:00
Etiquetes
Art Expos Fotografia Patrimoni
Públic
Públic adult Públic juvenil Tothom