Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

JORNADES TÈCNIQUES DELS PANYOS. Emprendre en temps de pandèmia

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Conferència de la historiadora Rosa Serra sobre l'origen empresaerial dels Panyos i taula rodona amb representants del món empresarial manresà sobre com emprendre en temps de pandèmia

La societat que va fundar la fàbrica dels “panyos”, considerada la fàbrica de riu més antiga de l’estat, va fer-ho amb unes condicions molt complicades, superada una guerra i una pandèmia.

La situació socioeconòmica que caldrà afrontar després de la Covid-19 deixarà de ben segur un panorama difícil però a la vegada un repte de transformació, tecnificació i reformulació de les empreses de casa nostra i d’arreu.

La historiadora Rosa Serra, experta en aquest període ens explicarà com la societat Miralda&Cia. va impulsar la construcció dels “Panyos”, en un moment en que les comunicacions eren precàries i ni tan sols s’havia instal·lat la primera màquina de vapor en territori català. Quina va ser la clau de l’èxit ? Qui eren aquests industrials emprenedors ? Com les experiències passades poden ajudar-nos avui ?

Aquesta i moltes altres preguntes es tractaran a les Jornades Tècniques dels Panyos, que seguirà amb una taula rodona amb empresaris locals que donaran la seva visió actual i de futur sobre el camí a seguir.

Més informació
https://www.parcdelasequia.cat/agenda/setmana-del-turisme-industrial/
Lloc
Museu de la Tècnica de Manresa
Dates
28/10/2021 de 18:00 a 20:00
Etiquetes
Patrimoni Xerrades Conferència