Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Exposició: “Supervivents i resistents. Catalunya 1939-1959. El cas de Manresa”.

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Exposició organitzada per la Fundació Independència i Progrés, amb el suport de la Fundació Irla i la col·laboració de Memòria.Cat i Memorial Democràtic.

A través de 12 plafons s’explica “com, en les pitjors condicions que es van viure als primers vint anys de la dictadura, la gent va trobar formes de sobreviure i de resistir”, i es posa com exemple el cas de Manresa, amb algunes referències al Bages. Es recull la vida d'exiliats, de famílies amb represaliats, l'incipient sindicalisme, els intents de resistència política i armada (els maquis), la lluita per la supervivència diària (el racionament, el mercat negre), l'aixopluc de l'església catalanista, la resistència cultural i artística i la immigració del camp a la ciutat, de l'Estat a Catalunya.

Una mostra creada de manera col·lectiva per Joan Badia, Lluís Calderer, Francesc Comas, Domènec Cucurella, Josep Huguet, Lluís Matamala, Conxita Parcerisas, Ignasi Perramon i Joan Maria Serra, amb el suport especial de Carme Pujol i Josep Vall.

Organitza: Ajuntament de Manresa i biblioteca Ateneu Les Bases

Lloc
Biblioteca Ateneu Les Bases
Dates
Del 04/11/2021 17:00 al 30/11/2021 20:00
Etiquetes
Expos
Públic
Tothom