Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Grup 13. Amistat, vocació, tradició.

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Exposició que vol posar en valor el llegat de la que fou una de les darreres colles d'artistes manresans de les acaballes del segle XX: el Grup 13.

Les tertúlies i les colles amb inquietuds artístiques foren una constant a la Manresa del passat segle XX. En la majoria de casos, foren reunions i agrupacions de caràcter informal al caliu de les quals es debatia i s'estimulava l'activitat cultural de la ciutat. El taller del sastre-pintor Joan Jubert (Manresa, 1926-1986), ubicat al carrer Nou núm.29, n'acollí una de les darreres. La mort del seu entranyable amfitrió i un homenatge pòstum (1987) van motivar el sorgiment de, molt probablement, l'última colla d'artistes manresans: el Grup 13.     

D'ençà de la seva primera exposició, l'any 1988, el Grup 13 va realitzar un total de catorze mostres col·lectives a diferents sales de la capital del Bages i a d'altres municipis de la Catalunya Central com ara Sant Fruitós de Bages, Navarcles o Solsona. Al llarg d'aquests vint anys d'activitat expositiva, una total de vint-i-un artistes van formar part d'aquest col·lectiu. Cadascun d'ells, des de la seva sensibilitat personal i amb el seu tarannà  particular, van contribuir a reivindicar una concepció de l'ofici artístic profundament arrelada en els principis de l'amistat, la vocació i la tradició. Inspirats per la Natura, van ser capaços d'expressar-se en un mateix llenguatge (figuratiu) però amb pluralitat de mirades i una sintaxi molt diversa.

Lluny del trencadís postmodern que advoca per un art abstret, sofisticat i monologuista, l'activitat del Grup 13 s'erigeix com una proposta de diàleg i de retrobament. Una actitud d'encontre sincer i desenfadat entre col·legues, entre tradició i modernitat, de diàleg intergeneracional, entre mestres i deixebles, entre públic i intèrprets. L'art com a punt de trobada amb esperit de tertúlia. Vet aquí la cosa.

Lloc
Casa Lluvià - Centre Cultural el Casino
Dates
Del 21/01/2022 19:00 al 12/02/2022 20:30
Etiquetes
Art Expos
Públic
Tothom