Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

CURS Arduino per usos industrials (Semipresencial)

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

L'objectiu d'aquest curs és que l'alumne obtingui un coneixement ampli de la plataforma Arduino i sigui capaç de realitzar projectes de diferents tipus amb qualsevol de les diferents plaques Arduino o compatibles.

Data i hora: Del 27 de gener al 13 de març de 2020.

La part teòrica s'impartirà en línia.

Les sessions pràctiques seran presencials els dimecres 5, 12, 19 i 26 de febrer de 10 a 13h a la seu d'Enginyers Manresa.
La durada del curs és de 30 hores lectives.

Lloc sessions presencials: Sala de formació del CETIM, plana de l'Om, 6, 2n 3a de Manresa.

Professor: Joan Bruch, Tècnic d'Industrial Shields.

Inscripció: Al web d'Enginyers Barcelona.
Per fer la inscripció cal anar ALTRES INSCRIPCIONS, i emplenar les dades com a No Col·legiat. En l'apartat d'observacions cal inscriure el Col·legi de procedència i el número de col·legiat. D'aquesta marera el Col·legi de Barcelona pot identificar a la persona col·legiada a Manresa i aplicar els mateixos drets d'inscripció que el seu propi col·lectiu.

Preu: 395,00 € per als col·legiats i 550,00 € per als no col·legiats.

Adreçat: Enginyers, treballadors/es ocupats/des i persones a l'atur interessades en adquirir nous coneixements en el món de Iot (Internet de les coses) per sectors com el Industrial o Smart city.

Objectius:
L'objectiu d'aquest curs és que l'alumne obtingui un coneixement ampli de la plataforma Arduino i sigui capaç de realitzar projectes de diferents tipus amb qualsevol de les diferents plaques Arduino o compatibles.

En aquest curs l'alumne també aprendrà els conceptes del maquinari lliure, microcontroladors, el món maker i DIY.

Atès que les comunicacions, la connexió a Internet i els dispositius connectats és un altre aspecte important actualment i els conceptes de computació i comunicacions van units de la mà quan parlem de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació), tractarem també en aquest curs les comunicacions i la programació dels dispositius connectats.

Aquest curs parteix des de zero, per la qual cosa no són necessaris uns coneixements previs, però sí que són recomanables coneixements bàsics de programació (especialment C ++), electricitat i electrònica.

És recomanable un coneixement mitjà d'anglès ja que gran part de la documentació a Internet està en anglès.

Arduino és una plataforma àmpliament usada i on sovint es pot veure com una "joguina", però en aquest curs aprendrem a programar i usar-la per implantar-la en qualsevol aplicació que necessitem tant per a un ús professional com personal / aficionat . El principal avantatge d'utilitzar una plataforma d'aquest tipus és el ràpid desplegament d'una nova aplicació i la facilitat de programació.

L'objectiu principal d'aquest curs no és aprendre la programació d'Arduino en sí, sinó veure gran part del que és capaç Arduino i el que es pot fer per després perquè cadascú pugui aprofundir pel seu compte o en altres cursos.
El curs ofereix una visió teòrica i pràctica de les tecnologies de codi obert, fonamentades en Arduino per la realització de casos d'ús pràctics per la Indústria. També planteja les oportunitats de l'aplicació de la metodologia i tecnologies Arduino i els requeriments per a la seva implantació.
Es farà un recorregut per les tècniques més comunes per la recollida, de dades de diferents sensors.

El curs tindrà una durada de 30 hores lectives, desglosades en 18 hores en format en línia i 12 hores en format presencial, que es realitzarà als diferents Col·legis de Catalunya en funció Col-legi de procedència dels inscrits. A l'apartat d'observacions trobareu les dates de realització de la part presencial, a cadascun dels Col·legis.

Pots consultar el programa i altra informació al web d'Enginyers Barcelona

IMPORTANT
Pel correcte seguiment del curs, és imprescindible que els assistents portin el seu propi ordinador portàtil. Caldrà portar l'ordinador totes les sessions pràctiques programades.

Més informació
https://bit.ly/2uCAU3h
Lloc
Sala de formació del CETIM, plana de l'Om, 6, 2n 3a de Manresa.
Dates
Del 27/01/2020 08:00 al 13/03/2020 13:00
Etiquetes
Formació
Públic
Públic adult