Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Curs de pa artesà II

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Aprofundint en els secrets del pa

L’artesania del pa tradicional dóna per molt i després d’iniciar-se, nous trucs, formes i receptes esperen als qui volen endinsar-se encara més en els coneixements i la pràctica de la forneria.
Curs adreçat a aquelles persones que ja heu fet alguna de les edicions del curs d’ELABORACIÓ DE PA I REBOSTERIA CATALANA i us vareu quedar amb ganes d’aprendre més, o per els que ja tingueu una certa experiència en l’elaboració de pa* i voleu millorar el vostre aprenentatge de la mà del nostre entranyable professor Idris Cruz
Es treballarà un nou ventall de receptes i tècniques per aprofundir una mica més en l’apassionant món del pa artesà, des de la perspectiva de les farines ecològiques. Un autèntic plaer per als sentits.
*Es recomana fer el primer nivell del curs de pa sinó es coneix molt bé el procés d’elaboració de pa.

1ª sessió. 24/10/2016
LES MIL FORMES DEL PA
En aquesta primera sessió repassarem i aprofundirem en els passos bàsics de l’elaboració tradicional del pa però ens centrarem en el pas potser més complicat a casa: el format. Veurem de forma pràctica el format de peces diferents i com treure el màxim profit d’un forn domèstic.

2ª sessió. 07/11/2016
ESPECIALITATS DE PA 1
Receptes per fer venir aigua a la boca a base de pa. Treballarem com fer masses d’alta hidratació a mà per aconseguir un bon producte final i no perdre-hi la paciència. Farem:
– Coca de recapte i coca d’oli
– Fougasse provençal amb olives negres
– Focaccia i xapata italiana

3ª sessió. 14/11/2016
ESPECIALITATS DE PA 2
Masses enriquides amb altres ingredients com ou, mantega, sucre, llet, aromes. Què fan en el pa i com s’han de treballar.
– Panets de Viena
– Pa de motllo anglès
– Massa de brioix francès

4a sessió. 21/11/2016
ESPECIALITATS DE PA 3
Pans molt diferents, tècniques noves i pans d’arreu del món:
– Pa sense gluten (amb ingredients naturals i sense additius)
– Pa sense amassat
– Pa hindú (xapati), pa turc.

5a sessió. 28/11/2016
ELABORACIÓ TRADICIONAL EN UN OBRADOR (SORTIDA)
Traslladarem la classe a un forn per poder submergir-nos de ple en la màgia del pa i el món dels forners, on treballarem amb el forn gran, amassadora, pala, etc.
En aquesta classe aprofitarem per fer receptes especials i per repassar a la pràctica allò que cada grup més necessiti.

Professor: Idris Cruz, Forner i especialista formador en l’elaboració de pa artesà.

Durada i horari: 20 hores. Dilluns 24 d’octubre, 7, 14, 21 i 28 de novembre del 2016. De 16 a 20 hores.
Lloc: Escola Agrària de Manresa – Av. Universitària 4 -6 (Edifici FUB). Manresa.
Preu: 139 euros.
Persones associades a L’Era: 125 euros.
Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 132 euros (cal portar targeta inscripció a l’INEM / DNI o document acreditatiu).
Preu amb Ecoxarxa: El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages (97,50 euros + 4,2 hores). Cal ser-ne membre (consulta com fer-se’n a: http://abonahora.files.wordpress.com/) i tenir hores disponibles per a poder fer l‘intercanvi.
Més informació: neus@associaciolera.org / Tel. 938787035 / 672337305

Més informació
http://associaciolera.org/?sermons=curs-de-pa-artesa-ii
Lloc
Escola Agrària de Manresa. Edifici FUB. Av. Universitària, 4-6, Manresa
Dates
24/10/2016 de 16:00 a 20:00
Etiquetes
Formació
Públic
Públic adult
Cicles
Aules de cultura