Elaboració casolana de torrons
Una de les menges estrella de les festes nadalenques són els torrons, que avui dia, n’hi ha de mil i una classes i versions. Els ingredients principals dels torrons més clàssics són les ametlles i la mel, fruits de la nostra terra i arrelats a les nostres tradicions. Un aliment molt nutritiu per assaborir a les èpoques hivernals, que t’animem a fer-te’l a casa. En aquests tallers farem sis classes de torró, de la mà del pastisser Albert Carafí, que ens endinsarà en els secrets d’aquest art, arrelat a les nostres tradicions. Ens ajudarem de petites màquines domèstiques. Les persones participants degustaran i s’enduran una mostra de cadascun dels torrons que es faran durant el taller. Els torrons que elaborarem i degustarem són: praliné d’ametlles i pinyons, praliné de xocolata amb avellanes, crocant, massapà tradicional, de crema, de xocolata amb llet i nous.
Programa:
1a sessió: dimecres 30 de novembre
Preparació dels ingredients principals:
* Praliné d´ametlla
* Praliné d´avellana
* Massapà 50%
Exposició de com s´elabora el torró de Xixona i Alacant.
Elaborar i encaixar els torrons de base de massapà, com pot ser el torró de crema.
Elaborar i encaixar el de xocolata amb llet i nous (per l´endemà poder tallar-lo)
2a sessió: dijous 1 de desembre
Elaborar i encaixar torró de praliné d´ametlles i pinyons
Elaborar i encaixar torró de xocolata amb avellanes
Elaborar torro de caramel i ametlla
Acabats i presentació dels diferents tipus de torrons
Degustació
Professor: Albert Carafí, pastisser.
Durada i horari: 6 hores. Dimecres 30 de novembre i dijous 1 de desembre, de 17 a 20 hores.
Lloc: Escola Agrària de Manresa – Av. Universitària 4 -6 (Edifici FUB). Manresa.
Preu: 75 euros.
Persones associades a L’Era: 71,50 euros.
Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 67,50 euros (cal portar targeta inscripció a l’INEM / DNI o document acreditatiu).
Preu amb Ecoxarxa: El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages (52,50 euros + 2,3 hores). Cal ser-ne membre (consulta com fer-se’n a: https://abonahora.files.wordpress.com/2011/09/triptic_ecoxarxa.pdf) i tenir hores disponibles per a poder fer l‘intercanvi.
Més informació: neus@associaciolera.org / Tel. 938787035 / 672337305
- Més informació
- http://associaciolera.org/?sermons=elaboracio-casolana-de-torrons
- Lloc
- Escola Agrària de Manresa. Edifici FUB. Av. Universitària, 4-6, Manresa
- Dates
- Del 30/11/2016 17:00 al 01/12/2016 20:00
- Formació
- Públic
- Públic adult
- Cicles
- Aules de cultura