Elaborar conserves a petita escala
COM FER REBOST DELS FRUITS DE LA TERRA
A partir d’un excedent de l’hort o del mercat podem iniciar-nos en el món de les conserves. Si a més a més, ens animen a crear alguna recepta, la conserva es converteix en art.
Pensar què necessitem per menjar i aprendre a elaborar conserves preparades per consumir més endavant, ens ajudarà a organitzar-nos millor a la cuina i disposar d’una manera fàcil i ràpida de plats preparats.
Als tallers es presentarà el món de les conserves de fruites, verdures, llegums, bolets, etcètera i les seves diferents metodologies. També s’introduirà la conservació dels aliments per deshidratació a través de l’assecatge solar.
Finalment, es donaran les pautes legals per a posar un obrador en marxa.
PROGRAMA
1a sessió: 12/11/2018
Conserves dolces de fruites i hortalisses: amb sucres, melasses, xarops,..
2a sessió: 19/11/2018
Conserves a partir dels excedents de l’hort: salades, fermentats làctics, vinagre, oli….
Els diferents mètodes: El bany maria, l’autoclau, el buit, el congelat.
3a sessió: 26/11/2018
Les conserves dels llegums i cereals: planificant la cuina diària.
Conserves solars.
Conservació a partir de la deshidratació de fruites i hortalisses amb l’assecador solar.
Requisits per a legalitzar un obrador de conserves.
Professorat:
Nuri Morral, formadora en cuina ecològica i solar en el programa “Cuina per la Terra” de la Fundació Terra.
Noè Mas, professor d’energies renovables
Anna Claramunt, tècnica assessora de Claramunt Alimentària
Preu: 105 euros
Lloc:
Escola Agrària de Manresa – Av. Universitària 4 -6 (edifici FUB). Manresa.
Horari: de 16 a 20 hores
Més informació: neus@associaciolera.org / Tel. 938787035 / 672 337 305
Consulteu descomptes i condicions en el document pdf: conserves.pdf
- Més informació
- https://associaciolera.org/?sermons=elaborar-conserves-a-petita-escala
- Lloc
- Av. Universitària, 4-6 (Edifici FUB). Escola Agrària de Manresa
- Dates
- 12/11/2018 a les 16:00
- Formació
- Públic
- Públic adult
- Cicles
- Aules de cultura