Fem un jardí comestible
Com fer de l'hort un jardí i del jardí un recurs d'aliments
El nostre jardí es pot assemblar a un hort i el nostre hort a un jardí.
Volem crear entorns on bellesa i abundància vagin de la mà; llocs on
passejar tot gaudint dels colors i les aromes, al mateix temps que anem
collint el nostre aliment.
Hortalisses, arbres fruiters, plantes aromàtiques, flors comestibles...
poden conviure en un mateix espai si sabem com distribuir-les, de
manera que cadascuna es beneficiï de la presència de l’altra i se’n
redueixi el manteniment.
Un indret on sentir-se a la natura, on els ocells, les papallones, les abelles
són benvinguts i col•laboren amb nosaltres i les nostres plantes.
Nosaltres dissenyem el jardí-hort i deixem que la natura hi faci el seu
curs, portant-nos collites de tota mena.
PROGRAMA
Matí
Què és un jardí comestible
Principis d’agricultura natural aplicables a un jardí o a un hortet
Des de com imaginar-lo a com realitzar-lo: disseny i creació
Tarda
Arbres i arbustos fruiters: quins ens poden créixer bé
i com gestionar-los
Plantes comestibles diverses: des d’hortalisses a altres menys corrents
Plantes aromàtiques, medicinals i flors
Estratègies per atreure fauna auxiliar i no tenir plagues
Baix manteniment
Professors:
Mark Biffen i Gisela Mir Viader, de l’Hort-Verger Phoenicurus de
Cardedeu, creat l’any 2009.
Són dissenyadors de permacultura titulats i tècnics certificats per
l’Institut d’Agricultura Natural de França.
Lloc:
Finca de Can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa
Ctra. vella d’Abrera a Manresa Ctra. 1411-b. Km. 23,6.
Més informació:
https://botiga.associaciolera.org/cursos-i-jornades/524-fem-un-jardi-comestible.html
formacio@associaciolera.org / Tel. 93 878 70 35 / 672 337 305
Consulteu preus, descomptes i condicions
- Més informació
- https://botiga.associaciolera.org/cursos-i-jornades/524-fem-un-jardi-comestible.html
- Lloc
- Finca can Poc Oli
- Dates
- 29/05/2021 de 10:00 a 18:30
- Formació
- Públic
- Públic adult