Fent rebost. Taller de conserves
Com conservar els excedents de l'hort i planificar la cuina d'una manera saludable
A partir d’un excedent de l’hort o del mercat podem iniciar-nos en el món de les conserves. Si a més a més, ens animem a crear alguna recepta, la conserva es converteix en art.
Pensar en el que necessito per menjar i aprendre a elaborar conserves preparades per consumir més endavant, ens ajudarà a organitzar-nos millor a la cuina i disposar d’una manera fàcil i ràpida de plats preparats.
Als tallers es presentarà el món de les conserves de fruites, verdures, llegums, bolets, etcètera i les seves diferents metodologies. També s’introduirà la conservació dels aliments per deshidratació a través de l’assecatge solar.
Programa:
1a sessió: 23/11/2015
Conserves a partir dels excedents de l’hort: salades, fermentats làctics, vinagre, oli…
Els diferents mètodes: El bany maria, l’autoclau, el buit, congelat.
2a sessió: 30/11/2015
Conserves dolces de fruites i hortalisses: amb sucres, melasses, xarops…
3a sessió: 14/12/2015
Les conserves dels llegums i cereals o com planificar la cuina diària.
Conserves solars.
Conservació a partir de la deshidratació de fruites i hortalisses amb l’assecador solar.
Professorat:
Nuri Morral, formadora en cuina ecològica i solar en el programa “Cuina per la Terra” de la Fundació Terra.
Noè Mas, professor d’energies renovables
Lloc: Av. Universitària, 4-6 (Edifici FUB), Manresa. Escola Agrària de Manresa.
Durada i horari: 12 hores. Dilluns, de 4 a 8 de la tarda.
Preu: 90 euros. El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages. Persones associades a L’Era: 81,00 euros. Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 85,50 euros.
- Més informació
- http://associaciolera.org/fent-rebost/
- Lloc
- Escola Agrària de Manresa. Edifici FUB. Av. Universitària, 4-6, Manresa
- Dates
- Del 23/11/2015 16:00 al 14/12/2015 20:00
- Formació
- Públic
- Públic adult
- Cicles
- Aules de cultura