Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Montserrat, txacra de la Terra: caminada energètica pel sector oest de la muntanya

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Montserrat és la muntanya sagrada per excel·lència, una serralada amb una energia especial, per alguns un txakra de la Terra. A través d’un itinerari a peu pel sector oest, des de can Maçana, entrarem en connexió amb la muntanya i aprendrem a distingir les energies d’alguns dels indrets més intensos i simbòlics: a l’antic castell de la Guàrdia i a l’església de Sant Pau, al megàlit del torrent de la Diablera o a la Roca Foradada, considerada un dels grans portals. Ens introduirem en el simbolisme de l’espiritualitat primitiva que en una època va dominar la muntanya a través del culte a les roques. Ens immergirem en algunes llegendes i tradicions, com la que es refereix al Sant Graal i Montsalvat. Ens aturarem a Santa Cecília i, des d’una visió esotèrica, revisarem la història de Montserrat, que és un mirall de la història de Catalunya i es caracteritza per cicles de morts i renaixements dominats per un fort impuls de canvi i de transformació.


La sortida des de Manresa serà a les 9 h, a l’aparcament de terra que hi ha a prop de l’estació de la Renfe, al costat de la carretera d’Igualada, abans del pont de Sant Francesc. Els desplaçaments són el cotxe particular. Aquí ens podrem posar d’acord per compartir cotxes. O bé, per als que vénen de fora de Manresa, al pàrking de Coll de can Maçana (ctra. de can Maçana, BP-1101, km. 2,6), a les 9:20 h. Hi ha un plus per aparcar a can Maçana de 4 € per cotxe, a repartir entre els ocupants de cada cotxe.


El tram de caminada és d’uns 3,5 Km en total, i d’un grau de dificultat baix. Els que no facin l’ascensió a la Roca Foradada es podran esperar a baix uns 15 minuts. Cal anar ben calçat per caminar.


La durada de la visita és de 5 hores i mitja aprox. Es calcula acabar a Monistrol entorn de les 2:30 h del migdia. Els que ho vulguin es poden quedar per acabar de passar el dia a Montserrat.
El preu és de 10 €/persona. Cal inscripció prèvia, posant-vos en contacte amb: jorpinero@gmail.com / 606 906 976 (Jordi Piñero)
Més info: https://sites.google.com/site/jordipinerosubirana/visites-llocs-sagrats

Més informació
https://sites.google.com/site/jordipinerosubirana
Lloc
Montserrat
Dates
15/04/2023 de 09:00 a 14:00
Període d'inscripció
del al