JARDINS DE LLUM
Jardins de Llum és un itinerari d'art efímer a l'entorn de la llum i l'aigua pel centre històric de Manresa. Gratuït
Jardins de Llum és un itinerari d'art, de 3 hores de durada, que per quart any consecutiu tornarà a fer lluïr la Festa de la Llum de la mà de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC), l'Ajuntament de Manresa i l'Associació Misteriosa LLum.
La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) dissenya cada any un itinerari que permet passejar i admirar un seguit de creacions artístiques amb la llum i l'aigua com a protagonistes, en consonància amb la festa major hivernal, que té aquest element com a eix central.
Resum del Programa Jardins de Llum 2018
La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central (TAV-CC) dissenya cada any un itinerari que permet passejar i admirar un seguit de creacions cercant la interacció de l’art contemporani que té la llum i l’aigua com a protagonistes amb l’entorn urbà de la ciutat. Aquest any es construeix al voltant d’un conjunt de projectes artístics: quatre dels quals són d’artistes convidats per la seva llarga trajectòria en el treball artístic al voltant de la llum i sis de seleccionats a través d’una convocatòria oberta. Per donar continuïtat al recorregut s’han instal·lat una sèrie de projectes participatius realitzats per diferents col·lectius i entitats de la ciutat.
Els artistes convidats de jardins de llum 2018 són:
-Carlos Coronas - Capella de Sant Ignasi Malalt
Títol de l’obra: Lampyridae
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Salamanca, compta amb un voluminós currículum d’exposicions individuals i col·lectives, a les que suma diversos premis i beques a la creació. El món visible és el món de la llum. L’art, com el camp del que és visible sempre està destinat a un univers de llum.
-Maria Ribera i Núria Tobias – Sala Gòtica
Títol: Impressió: paisatge cromàtic / dansa
Psicòloga llicenciada a la UAB i ballarina, Maria Ribera té una llarga trajectòria (des de 2003) acompanyant grups en la pràctica del cos en moviment, la recerca i la creació. Li agrada experimentar amb diversos llenguatges i entremesclar-los. La seva recerca artística i la pràctica docent té com a node els espais que permeten l'intercanvi (l'interstici), allà on les coses i els fenòmens es troben per relacionar-se i en conseqüència transformar-se mútuament. Per la seva banda, Núria Tobias és artista plàstica, ombrista i titellaire. Ha desenvolupat el seu treball combinant les diverses disciplines i també interactuant amb altres llenguatges, com el musical. Ha participat en diverses companyies i produccions, des del 2004, i imparteix tallers i cursos monogràfics.
Hi haurà tres representacions de 10 minuts (20 h, 20.30 h i 21 h)
-Arquitectura Energia i Medi Ambient • Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona • UPC / Portal del carrer Sobrerroca / projecte compartit amb Ponts de Llum
Javier Albo · Judit López · Marta López · Xavier Solsona
L’Escola d’Arquitectura de Barcelona un equip de recerca especialitzat en temes d’Arquitectura i energia que treballa en com l’energia afecta als espais arquitectònics i a les ciutats, com a elements del medi ambient. L’aproximació que es planteja és tant des del punt de vista del confort ambiental com des del punt de vista estètic, sense oblidar mai l’aspecte energètic. El grup està format per professors (arquitectes, físics i enginyers), postgraduats i joves investigadors.
-Projecte Transefímers de la xarxa d’activitats culturals Transversal / Plaça Major.
Meritxell Solé Figueras i Jordi Martínez Píñol
Projecte escollit de Transefímer del Festival d’art efímer de Tortosa “A cel obert16”
Meritxell Solé té el seu propi despatx d’arquitectura i gestió. Enamorada de l’art i experta autodidacta en l’ús del color en l’arquitectura. En Jordi treballa en empreses d’arquitectura i construcció, a la vegada que comparteix l’amor per l’art de la Meritxell. Tandem guanyador de la darrera edició del festival A CelObert de Tortosa. Convidats a Jardins de Llum per la Xarxa Transversal.
Projectes Seleccionats/ accés per convocatòria oberta:
- LLUMS D’ESPERANÇA del Col·lectiu Caolí / Centre d’interpretació del carrer del Balç
- DISPERSIÓ DE LA LLUM dels Estudiants de primer curs d'EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB / Nau de l’Anònima / projecte compartit amb Ponts de Llum
- SONS DE LLUM de Instròniks i EDN de Navàs / carrer de Sobrerroca
- PENSAMENTS DE LLUM I AIGUA de Marga Madrigal Criado / escales de la baixada del Pòpul
- PROYECCIONES EN EL AGUA: Recuerdos del pasado de Raquel Sanchez / Vestíbul de l’Ajuntament de Manresa
- IL·LUMINANT EL SO DE L’AIGUA de José Antonio Asensio Fernández / portal de la Casa Oller
Estructures Participatives/ Escultures de Llum sobre un mateix suport treballats per diferents col•lectius de la ciutat:
Taller dirigit per Roser Oduber i CACiS amb la col·laboració de David Moncunill
Col·lectius que participen aquest any
1. Cercle artístic de Manresa / a la Plana de l’Om dues escultures
2. Sac de Santpedor / a la Plana de l’Om una escultura
3. L’Atelier / a la Plana de l’Om una escultura
4. Av. Sagrada Família / al carrer Sant Miquel
5. Av Cots Guix Pujada Roja / al carrer Sant Miquel
6. Av Valldaura / al carrer Sant Miquel
7. Av Passeig i Rodalies / al carrer Sant Miquel
8. Av Vic-Remei / al carrer Sant Miquel
9. Grup de Cultura de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança / al carrer Sant Miquel
10. Av Barri Antic / davant del Centre d’interpretació del carrer del Balç
11. Av Sant Pau / davant de la Sala Gòtica
12. IES Lluís de Peguera / carrer Sobrerroca
13. Escola d’Art de Manresa / davant de la Sala Gótica
- Més informació
- https://jardinsdellumtavcc.wordpress.com/
- Lloc
- Centre Històric
- Dates
- 20/02/2018 de 19:00 a 22:00
- Art
- Públic
- Tothom
- Cicles
- Festes de la llum