Alba Sanfeliu Bardia
El dimecres 13 de setembre a les 18:00h a l'Auditori de la plana de l'Om es fa una Trobada per a la pau a Manresa d'intercanvi d’experiències personals que han influït en els participants i que els han portat a assumir la pau com a referent de les seves trajectòries vitals. Hi participaran la Rosa de Paz, Sor Lucia Caram, Ismael l’Aziri, Xavier Melloni i un monjo de la comunitat budista de Plum Village. L’acte serà moderat per Eva Torres. A la sortida de l’acte es convidarà a tothom a participar en una Caminada en silenci per punts emblemàtics de la ciutat que ens apropen al passat i al present de la ciutat, i que estan relacionats amb la pau (durada aproximada 1hora).
En motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans a la ciutat de
Manresa es duran a terme diferents actes sota el lema de la campanya ‘Temps de canvi:
Manresa amb els Drets Humans’, des de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de
Manresa.
En el marc de la campanya Manresa amb els Drets Humans i per celebrar el 75è aniversari de
la Declaració Universal dels Drets Humans el proper 14 desembre, de 17:00 a 21:00h a la Plana
de l’Om es celebrarà una tarda d’acció cultural, política i artística per la pau i els drets humans
a Palestina.
En motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans a la ciutat de
Manresa es duran a terme diferents actes sota el lema de la campanya ‘Temps de canvi:
Manresa amb els Drets Humans’, des de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de
Manresa.
Mostra en viu amb música tradicional i popular marroquina i catalana.
Presentació del projecte i recorregut guiat per l'exposició.
Gatzara/ Al-Gazarah
Un projecte intercultural de dones a través de la música popular
Associació Regeneress, per a la transformació social sostenible
Durant el mes de març, del 8 al 30, es presentarà a la Casa LLuvià de Manresa, una
Exposició de diferents expressions artístiques i conferències, amb el títol Art descalç
per la Terra, de Justícia i Pau. La iniciativa neix d’un projecte que ens porta a viure la natura
amb una connexió espiritual, a través de l’Art, per poder canviar la forma utilitària amb la
que ens relacionem i així recuperar la capacitat perduda de sentir-la, escoltar-la i
d’estimar-la incondicionalment. Amb el compromís de fer realitat, una nova manera de
viure la nostra Terra, Casa Comuna. Llavors, l’obra d’art, ha de ser la mostra d’aquesta
experiència.
Xerrada i concert solidari amb la participació de l’activista afganesa exiliada Karima Shujazada i Mercè Guilera Roche, membre de l’associació Afghan Woman on the Run (AWOTR). Conduirà l’acte Aina Font, i comptarem amb la col·laboració musical del cor de veus femenines Cor de Teies i d’Anaïs Vila.L’acte s'emmarca en el programa de celebració del 25N, i es vol donar a conèixer de primera mà la situació que es viu al país, que en els darrers anys ha experimentat un deteriorament respecte als drets humans i sobretot respecte a la situació dels drets de les dones.
La mostra, realitzada per Raül Clemente proposa un passeig visual per rostres, espais i escenes que fan reflexionar sobre l’experiència del refugi en diferents àmbits temporals i geogràfics de crisis humanitàries actuals i de fa uns anys. I ens convida a fer una reflexió crítica sobre el concepte Welcome (Benvingudes) i el contrast entre les polítiques i voluntats d’acollida amb les polítiques i voluntats obertament racistes, xenòfobes o de rebuig a les persones que arriben al nostre territori cercant refugi.
Inauguració el dimarts 17 de desembre a les 19h
Exposició del fotodocumentalista Sergi Càmara que posa a primer pla la vulneració dels drets humans en el control migratori exercit per la Unió Europea a través de deu fronteres del continent, evidenciant les dificultats de les persones migrants en la seva recerca de refugi.
Del 3 al 20 de desembre, apropa’t al Museu de l’Aigua i el Tèxtil per veure una exposició de 4 plafons sobre comerç just.
Podràs aprendre coses sobre el segon producte que mou més diners al món: el cafè. També conèixer els ‘pros’ i ‘contres’ de les noves tecnologies. Així com fer-te preguntes sobre les joguines i els seus valors.
Perquè amb el teu consum pots generar canvis!
I podràs participar en un concurs d’una panera de productes de comerç just i del museu.
Espectacle familiar de contes teatralitzats amb un element comú: el cafè. Aquest nexe serveix per parlar de coses tan importants i properes als infants com la valentia, l’autoestima o la justícia. També aborda els conceptes de comerç just i solidaritat. Tot plegat acompanyat amb música, cançons i dinàmiques participatives que faciliten l’escolta activa i que fan que l’espectacle esdevingui molt amè per a tots els públics.
I a l'acabar, xocolatada de comerç just
Karibu! és una paraula swahili que significa benvingut. Aquesta paraula convida tothom a participar a la festa. Perquè aquest espectacle pretén ser això: un espai de benvinguda, trobada i comunicació entre persones que canten, juguen i dansen plegades, amb independència de la seva edat, la seva forma de vestir, pensar o viure. Es tracta d’un espectacle musical d’animació, adreçat a un públic familiar, de caire participatiu i festiu, que parteix del potencial que tenen les dinàmiques d’animació per a experimentar i viure valors com la cooperació, la solidaritat, la interculturalitat i la justícia social. I és per això que les cançons del repertori estan farcides de pinzellades constants a aquests valors però alhora permeten experimentar en primera persona i de forma vivencial, dinàmica i lúdica els valors proposats.
I a l'acabar, xocolatada de comerç just.