Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

ESPECTACLE | "El misteri de Vallfogona. El cas del Rector, tota la veritat", narració de la "vida i miracles" del Rector de Vallfogona

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

A càrrec d'Albert Estengre

"El misteri de Vallfogona. El cas del Rector, tota la veritat", narració de la “vida i miracles” del Rector de Vallfogona,  a càrrec de l’Albert Estengre.

El doctor Francesc Vicent Garcia va ser escriptor i poeta català del segle XVII i també mossèn de la parròquia de Vallfogona de Riucorb. Intel·ligent, espavilat, ple d’enginy, amant de la vida i de les dones... Val a dir, però, que no pas a totes perquè n’hi va haver una, la seva majordona, que hagués preferit tenir-la ben lluny... A les altres sí que es pot dir que les estimava però no a quina distància, perquè fa tants anys que aquesta veritat va passar que ja no queda ningú per explicar-la... El que sí que queda, per saber com era el rector, és el testimoni escrit i també el parlat. De boca a orella els catalans ens hem anat explicant com era aquell poeta i, sense adonar-nos-en, al llarg dels segles l’hem convertit en llegenda.

Organitza: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Manresa i biblioteca Ateneu Les Bases

400è aniversari de la mort del Rector de Vallfogona

Lloc
Biblioteca Ateneu Les Bases (Cintaires 30-32)
Dates
27/09/2023 a les 19:00
Públic
Públic adult