Característiques i qualitat de la llet en formatges artesans. Semipresencial
Formació continua de l'Escola Agrària de Manresa, més informació a la pàgina web
La llet és la matèria primera essencial en l'elaboració de formatges, i la seva qualitat determina de manera decisiva les propietats sensorials i de conservació del producte final. Aquest curs ofereix una aproximació pràctica i aplicada a les principals caracterísitques físiques, químiques i microbiològiques de la llet, posant especial atenció en els factors que en condicionen la qualitat i la seva influència en el procés formatger.
Com a part del programa, es realitzarà una pràctica específica per comprendre les caracterísitques fisicoquímiques de la llet destinada a l'elaboració de formatges, amb l'objectiu de vincular els conceptes teòrics amb la seva aplicació real.
El curs s'adreça tant a ramaders i ramaderes que subministren llet a formatgeries com a formatgers i formatgeres que la transformen, amb la voluntat d'aportar eines útils per valorar i millorar la qualitat del formatge a partir del coneixement profund de la seva base: la llet.
- Més informació
- https://agora.xtec.cat/ecamanresa/cursos-i-jornades-tecniques/cursos/
- Lloc
- Escola Agrària de Manresa - Finca Can Poc Oli
- Dates
- 11/11/2025 a les 13:00
- Formació
- Públic
- Públic juvenil Públic adult