Jornades Gastronòmiques del Camí ignasià 2019
Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià
L’any 2022 tindrà lloc la commemoració del 500 aniversari de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa. Amb motiu d'aquesta celebració, l’Ajuntament de Manresa impulsa el projecte Manresa 2022, una aposta estratègica transversal i participativa per promoure la nostra ciutat a l'exterior i generar un dinamisme econòmic i social que permetin millorar la qualitat de vida dels manresans i les manresanes i del seu entorn. Una de les peces clau per incentivar l'activitat econòmica és la promoció i ampliació de l'oferta gastronòmica de Manresa i del Bages.
Enguany les jornades tindran lloc del 22 al 23 de novembre de 2019.
Divendres 22 de novembre, de 19h a 20h.
Museu Comarcal de Manresa
D’Ignasi a Ignasi (de Loiola a Domenech)
A càrrec de :
-
Josep Huguet , ex-conseller de turisme i consultor
-
Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia
De la ma de dos ponents experts en els personatges protagonistes de la sessió, Ignasi de Loiola i Ignasi Domènech, es presentarà un recorregut històric i gastronòmic al llarg de cinc segles a la ciutat de Manresa. En Josep Huguet i en Toni Massanés ens detallaran les singularitats principals de la Manresa medieval que va conèixer Ignasi de Loiola, i seguiran la història fins a finals del XIX i principis del XX, quan Ignasi Domènech va posar Manresa al mapa gastronòmic europeu tot posicionant la cuina catalana al món.
La sessió inaugural acabarà amb un tast de Dolç del Pelegrí i una copa de vi de la DO Pla de Bages per tots els assistents.
Dissabte 23 de novembre, de 12h a 15h
Sala petita del Teatre Kursaal
Les cuines, patrimonis agroalimentaris i paisatges del Camí Ignasià Català.
A càrrec de :
-
Jordi Rodó: director de Quaderna. Consultor en patrimoni i turisme
-
Joel Castanyé, restaurant La Boscana de Bellvís (Lleida)
-
David Andrés i Zhou Mengxin, restaurant Somiatruites (Igualada)
-
Xavier Benito, restaurant l’Ò (Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages)
-
Jordi Àlvarez, restaurant La Fonda de Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)
En Jordi Rodó ens acompanyarà en un recorregut del Camí Ignasià que comença a Fraga i acaba a Manresa. En coneixerem aquelles particularitats vinculades als seu paisatges, patrimoni i productes agroalimentaris. En coneixerem algunes cuines tot fent parada, i fonda, en tres restaurants de reconegut prestigi. La Boscana de Bellvís, capitanejada per en Joel Castanyé, amb una estrella Michelin, serà la primera proposta gastronòmica del recorregut. Seguirem fins a Igualada, on en David Andrès i la Zhou Mengxin, guanyador de l’edició 2018 i classificada de l’edició 2019 del campionat del món de joves cuiners, ens mostraran l’excel·lent gastronomia del Somiatruites. Acabarem a Sant Fruitós del Bages, on en Xavier Benito, segon de cuina de l’Ò, ens explicarà la singularitat de les postres d’un restaurant d’una estrella Michelin estretament vinculat al territori, i en Jordi Àlvarez, cap de cuina de Món Sant Benet, ens presentarà la proposta gastronòmica vinculada al Monestir.
La sessió acabarà amb la degustació d’algunes de les propostes que hauran presentat els cuiners acompanyades d’una copa de vi de la DO Pla de Bages.
Dissabte 23 de novembre, de 17h a 18h
Plaça Fius i Palà
El conte il·lustrat del Camí Ignasià. Xocolata i Dolç del pelegrí.
A càrreg de Subi & Anna
Una proposta familiar que combina conte, il·lustració i menjar, tres de les ocupacions preferides dels més petits de cada casa. Un relat on els protagonistes simpàtics i particulars del conte aniran fent parades al llarg del camí ignasià per mostrar als infants aquelles curiositats i menges que hi són vinculades. Simultàniament s’il·lustrarà el recorregut per fer-lo més proper a la canalla. Un cop acabada la representació es repartiran xicres de xocolata desfeta i dolç del pelegrí entre els assistents.
Dissabte 23 de novembre, de 19h a 20:30h
Sala petita del Teatre Kursaal
Terrers i arts del Camí Ignasià: recital de vins i tast de música amb poesia
A càrreg d’Anna Castillo, sommelier
Acompanyada per:
-
Ivan Padilla, actor
-
Maria Coll, violoncel·lista
Una sessió màgica on l’Anna Castillo, experta sommelier, transportarà als assistents a les Denominacions d’Origen vitivinícoles per on transcorre el Camí Ignasià Català. Imatges de paisatges i terrers seran el suport per donar a conèixer vins de la DO Costers del Segre, de la DO Penedès i de la DO Pla de Bages. Mentre els assistents tasten els vins, un rapsode professional recitarà uns haikus sobre el Camí Ignasià al mateix temps que la Maria Coll, experta violoncel·lista manresana, acompanyarà el moment amb una peça musical adaptada a les singularitats de cada vi. Una sessió elegant i sensorialment plena que els assistents trigaran temps a oblidar.
- Més informació
- http://www.manresaturisme.cat
- Lloc
- Manresa
- Dates
- Del 22/11/2019 al 23/11/2019
- Públic
- Tothom