Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

EXPOSICIÓ "PER DURAR"

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Un recull de fotografies del treball de més d’un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març del 2018, van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.

Amb l’ajuda d’estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.

El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu “savoir-faire” tradicional converteix una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d’art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes.

Aquest projecte de restauració a Burkina Faso ha estat impulsat per l'arquitecte Albert Faus i el ceramista Toni Cumella, sota el comissariat de Carlos Quintáns, amb fotografies d’Anna Mas, i el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, a través dels Ajuts a la Cooperació que atorga anualment la institució.

Es mostra a Manresa amb la col·laboració de la Casa Flors Sirera de l’Ajuntament de Manresa. Conjuntament amb aquesta entitat es farà el dimarts, 27 de setembre, una jornada sobre els diferents projectes de col·laboració en els que participen l’Ajuntament de Manresa i el COAC. Properament publicarem el programa d’aquesta jornada.

Més informació
https://www.centreobertarquitectura.com/gaudeix/per-durar-a-manresa/
Lloc
Sala d'exposicions de la Casa Lluvià
Dates
Del 07/09/2022 18:00 al 30/09/2022 20:30
Etiquetes
Fotografia Art
Públic
Tothom