Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

Joc de Ciutat de la Llum 2023. "La Revolta de les Faves"

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

L’Equip d’Esplais del CAE prepara un esdeveniment basat en la revolta pagesa antisenyorial del 1688 que va dividir Manresa en dos bàndols: favets i tremendos

La Revolta de les Faves, basat en els fets històrics que van transcórrer a Manresa durant el 1688 tracta el moviment reivindicatiu contundent que va dividir la capital del Bages en dos bàndols (Favets i Tremendos).

Els Favets (nobles, burgesos, menestrals) estaven d’acord que els Canonges cobressin el “delme”, una part dels beneficis de la collita. En canvi, els Tremendos estaven molt enfadats, perquè aquells diners eren seus, que prou que havien suat i treballat. Per aquest motiu van començar diversos enfrontaments, disputes i aldarulls entre els dos bàndols, i arran de tot aquest entrellat, els Tremendos van amagar faves a diferents indrets de la ciutat i Manresa va quedar-se sense.

Es tracta d’un joc competitiu, ja que els participants es dividiran en blaus (Favets) i vermells (Tremendos). Cada un d’ells portarà un element identificatiu, en què l’objectiu dels equips participants serà trobar les ubicacions exactes de les faves, a partir d’un diari amb pistes, i aconseguir-ne la màxima quantitat possible. Hi haurà quatre proves itinerants i el color que obtingui més faves serà l’equip vencedor.


Inscripció i participació: A través del formulari

Més informació
https://www.cae.cat/nivells/editorweb/titular/joc-de-ciutat-de-la-llum-2023-la-revolta-de-les-faves
Lloc
Plana de l'Om
Dates
11/02/2023 de 16:00 a 19:00
Etiquetes
Patrimoni Concurs Cultura popular Festes
Públic
Públic familiar Tothom
Cicles
Festes de la llum