Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

ASSESSORAMENT FILOSÒFIC I BENESTAR HUMÀ a càrrec d’Enric Carbó, filòsof assessor en consulta privada, durant més de trenta anys ha exercit de professor i catedràtic de filosofia a l’ensenyament secundari

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

En l’antiguitat la filosofia no es concebia tant com un mer coneixement teòric sobre els fonaments de la realitat sinó com un art de la vida. Aquesta tradició sapiencial de la filosofia la trobem tant en escoles d’Occident com d’Orient. Aquestes escoles consideraven que el sofriment té la seva arrel en la ignorància i concebien la filosofia com una «terapèutica de l’ànima» que, amb el cultiu de la saviesa i de la virtut, alliberava l’ésser humà del sofriment i l’esclavitud interna. L’arribada del cristianisme va deixar en l’oblit aquesta tradició sapiencial i transformadora de la filosofia.

En l’antiguitat la filosofia no es concebia tant com un mer coneixement teòric sobre els fonaments de la realitat sinó com un art de la vida. Aquesta tradició sapiencial de la filosofia la trobem tant en escoles d’Occident com d’Orient. Aquestes escoles consideraven que el sofriment té la seva arrel en la ignorància i concebien la filosofia com una «terapèutica de l’ànima» que, amb el cultiu de la saviesa i de la virtut, alliberava l’ésser humà del sofriment i l’esclavitud interna. L’arribada del cristianisme va deixar en l’oblit aquesta tradició sapiencial i transformadora de la filosofia.

A finals del segle XX va començar professionalment el Philosophical Counseling que utilitza les eines de la filosofia per clarificar els conflictes no patològics i reptes existencials dels consultants.

Lloc
Sala d'actes del Centre Cultural el Casino
Dates
25/04/2024 de 19:00 a 20:15
Etiquetes
Xerrades
Públic
Públic adult Públic juvenil