Ajuntament de Manresa
Esdeveniment seleccionat

On són? 85 anys d’exhumacions de fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya

Comparteix aquest acte a les xarxes socials

Exposició sobre l’exhumació de les fosses comunes a Catalunya

“On són?” és la pregunta que milers de persones es fan respecte els seus familiars desapareguts durant la Guerra Civil: assassinats a la rereguarda, afusellats per la dictadura franquista o, la majoria d’ells, morts al front o en algun hospital de campanya. L’exposició “On són? 85 anys  d’exhumacions de fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya” vol donar resposta a les persones que tenen familiars desapareguts durant la Guerra Civil.

La mostra, organitzada per la Direcció General de Memòria Democràtica i la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya i comissariada per la historiadora i professora Queralt Solé Barjau, està pensada per donar a conèixer a la ciutadania el que s’està fent respecte les fosses comunes a Catalunya i el que s’ha fet amb anterioritat, destacant les actuacions d’exhumacions iniciades durant la mateixa Guerra Civil per part de la Generalitat republicana. Així mateix, informa dels resultats d’aquestes actuacions i posa tres exemples de famílies que estan cercant o han cercat i localitzat el seu familiar desaparegut durant la guerra.

L’exposició

L’exposició es podrà visitar a la sala del claustre del Museu de Manresa, amb entrada lliure, del 28 de setembre al 15 de novembre, en el següent horari: de dimarts a dijous, de 10 a 14 h, els divendres i els dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h,  i els diumenges i festius, de 10 a 14 h. Prèviament, el dimecres 27 de setembre a la tarda es farà una presentació institucional, amb la participació de l’Ajuntament de Manresa i la Direcció General de Memòria Democràtica, amb invitació oberta a la premsa i entitats memorialistes.

Més informació
https://www.manresa.cat/web/noticies/11636-el-museu-de-manresa-acull-una-exposicio-sobre-l'exhumacio-de-les-fosses-comunes-a-catalunya
Lloc
Museu de Manresa
Dates
Del 28/09/2023 10:00 al 15/11/2023 20:00
Etiquetes
Expos
Públic
Públic adult Públic juvenil Tothom