-
Curs PROBIÒTICS. Aprèn a elaborar aliments fermentats.
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
04/11/2021 09:49
Còctels de vitamines, minerals, antioxidants, enzims, greixos saludables,
etc. s’amaguen darrera d’una colla d’aliments que l’actualitat ha posat de
moda sota el nom genèric de “superaliments”.
Mentre l’exotisme de molts d’aquests productes es va introduint a les
nostres taules argumentant salut i propietats nutricionals d’excel·lència,
anem oblidant els aliments tradicionals que, amb petites transformacions
o al natural, són magnífics per a una alimentació saludable.
És el cas de la llimona o les nous, dels germinats de llavors o dels
fermentats de verdures com la col o la pastanaga, que ens aporten
fabulosos beneficis alimentaris i terapèutics.
Aquests tallers volen donar idees i trucs per elaborar alguns productes
que enriquiran la nostra dieta i ens ompliran de salut.
Elaborarem kombutxa, xucrut, batuts probiòtics, kimchee i altres
ferments per poder-los fer a casa i disposar-ne per a l’ús diari.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs VINYA REGENERATIVA
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
13/12/2021 11:49
Utilitzar les eines que ens ofereix l'agricultura regenerativa pot representar la diferència entre degenerar el sòl i l’entorn, o regenerar-lo per a millorar la fertilitat de la terra i aportar valor a camps de cultiu.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Depuració d'aigües grises i negres amb plantes
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
27/05/2015 08:52
Com fer una gestió autònoma de l'aigua. Dissabtes al matí, 6 i 13 de juny.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Descoberta botànica - SORTIDES DE RECONEIXEMENT I USOS DE LES PLANTES
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
28/03/2022 11:03
Acostar-nos al món vegetal i posar la mirada més enllà de què és o no és una planta determinada i que ens pot aportar a nivell medicinal, cosmètic, alimentari, ornamental o ambiental.
T’animes a descobrir les plantes i el territori amb nosaltres?
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
DESCOBERTA BOTÀNICA pels voltants de Manresa
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
25/04/2022 11:10
Anirem a descobrir el món vegetal des de la perspectiva remeiera o dels seus usos, però també amb una mirada que ens ajudin a entendre el paisatge de la ciutat i les seves rodalies.
Acostar-nos al món vegetal com a inspiració per rebre la primavera i posar la mirada més enllà de què és o no és una planta determinada
i que ens pot aportar tant a nivell medicinal, cosmètic, alimentari, ornamental o ambiental.
T’animes a descobrir les plantes i el territori amb nosaltres?
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
DESCOBERTA BOTÀNICA pels voltants de Manresa
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
25/04/2022 11:12
Anirem a descobrir el món vegetal des de la perspectiva remeiera o dels seus usos, però també amb una mirada que ens ajudin a entendre el paisatge de la ciutat i les seves rodalies.
Acostar-nos al món vegetal com a inspiració per rebre la primavera i posar la mirada més enllà de què és o no és una planta determinada i que ens pot aportar tant a nivell medicinal, cosmètic, alimentari, ornamental o ambiental.
T’animes a descobrir les plantes i el territori amb nosaltres?
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Descobrint horts!
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
22/06/2022 08:02
Farem un volt pels horts de la casa i ens explicaran quina gestió en fan i així també tenim una excusa per parlar de com portem el nostre hort, amb quins problemes ens trobem i quines solucions apliquem per aprendre entre tots plegats.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Disseny d'un hort resilient
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
25/10/2023 10:40
Taller
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Drets de propietat intel·lectual sobre la biodiversitat cultivada
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
18/01/2016 15:42
La lògica afirma que les empreses que dediquen esforços i temps a millorar les varietats han de cobrar per a la seva feina, però on són els límits? Han de regir-se per les mateixes normes que altres sectors productius? Us convidem a saber-ne més en aquesta jornada gratuïta.
Cada any des de l’Escola Agrària de Manresa i Esporus mirem de trobar gent destacada del món de les varietats locals per a venir a fer una xerrada i gaudir de la seva expertesa. Les varietats locals s’han anat veient desbancades en l’agricultura actual per les varietats comercials. Però molts cops l’única (o poca) diferència entre les varietats locals i les comercials és de qui són propietat: les primeres són un bé comú, les segones un bé privat. L’actual legislació defensa i protegeix el bé privat d’uns pocs a costa del desenvolupament comú de molts. És per això que aquest 29 de gener hem volgut convidar al Christoph Then, de “Patents On Seeds, i la María Carrascosa, de la Red de Semillas, perquè ens expliquin quins drets i deures contempla la legislació vers l’apropiació indeguda dels nostres recursos fitogenètics i què podem fer per a canviar aquesta realitat.
Des d’Esporus creiem que tant en Christoph com la María ens donaran arguments molt vàlids per a poder avançar en la reivindicació dels nostres drets col·lectius, i creiem que tu i tens molt a dir en aquest tema, així que t’esperem el proper 29 de gener a les 16.30 h a l’Escola Agrària de Manresa. Inscriu-te gratuïtament al telèfon 938749060 o bé en aquest enllaç: https://goo.gl/44L9aH
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Elaboració casolana de torrons
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
29/09/2016 11:26
Una de les menges estrella de les festes nadalenques són els torrons, que avui dia, n’hi ha de mil i una classes i versions. Els ingredients principals dels torrons més clàssics són les ametlles i la mel, fruits de la nostra terra i arrelats a les nostres tradicions. Un aliment molt nutritiu per assaborir a les èpoques hivernals, que t’animem a fer-te’l a casa.
En aquests tallers farem sis classes de torró, de la mà del pastisser Albert Carafí, que ens endinsarà en els secrets d’aquest art, arrelat a les nostres tradicions. Ens ajudarem de petites màquines domèstiques.
Les persones participants degustaran i s’enduran una mostra de cadascun dels torrons que es faran durant el taller.
Els torrons que elaborarem i degustarem són: praliné d’ametlles i pinyons, praliné de xocolata amb avellanes, crocant, massapà tradicional, de crema, de xocolata amb llet i nous.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros