Ajuntament de Manresa

Alba Gros

Esdeveniment apuntador audio/x-realaudio Projecció del documental La primavera. per Alba Gros — darrera modificació 27/05/2015 08:56
Amb la presència del seu director Christophe Farnarier. El film mostra la vida d’una dona de pagès seguint els seus passos a la cuina, a l’hort, als corrals i en el seu entorn social i laboral, amb una manera de fer i uns costums d'un món que s'apaga.
Esdeveniment apuntador Octet Stream La gran tumakada! per Alba Gros — darrera modificació 31/07/2015 10:18
Des de les 10 del matí collirem tomàquets, en traurem la llavor per a regenerar el banc de llavors d’Esporus, en farem conserves i compartirem el dinar. Ens trobarem a la finca de Can Poc Oli (Escola Agrària de Manresa) – Ctra. 1411-b, d’Abrera a Manresa, km. 23,6 (Manresa). Porteu roba que es pugui tacar, pots nets (sense etiquetes) i esteritlitzats (bullits 20 minuts)… i us els emportareu plens de salsa de tomàquet! Per assistir cal que envieu un missatge a xenia@associaciolera.org
Esdeveniment apuntador audio/x-realaudio Taller d'acabats en bioconstrucció: arrebossats i revestiments amb terra per Alba Gros — darrera modificació 24/09/2015 07:51
La terra és un dels materials utilitzats en la construcció més abundants i a l’abast de tothom. Econòmic, natural, sostenible, sa i fàcil de treballar, el fang és un material dúctil i versàtil, amb molts beneficis a nivell físic que permeten combinar la part tècnica amb la creativa creant espais acollidors, saludables i harmònics. Arreu del món i al llarg de la història, s’ha utilitzat tant per a la creació d’habitatges i infraestructures com per als acabats de murs i parets, en infinitat de tècniques constructives. Al taller es farà un repàs teòric de les característiques i beneficis d’aquest material i es practicaran diferents tècniques de revestiments de construccions; s’explicaran quins són els trucs per al seu maneig i com aconseguir uns resultats tècnicament fiables, funcionals i estèticament sorprenents i deliciosos.
Esdeveniment apuntador Octet Stream Presentació-xerrada: L'Escola de Pastors de Catalunya per Alba Gros — darrera modificació 23/10/2015 12:46
L’Escola de Pastors de Catalunya, a través del seu projecte Grípia treballa des del 2009 per a la consolidació del sector primari, per a la seva dinamització local, per afavorir la sostenibilitat i l’agroecologia en el medi agro-ramader i per a promocionar el relleu generacional de la pagesia compromesa amb la terra i amb la cultura agrària. Durant la xerrada tindrem ocasió de conèixer el model formatiu que aquesta escola porta a terme des dels seus inicis. Parlarem de la seva formació i els serveis que ofereixen, el seu funcionament intern i projectes. Alhora coneixerem els resultats de la feina que porten a terme per tal d’afavorir el relleu generacional de la pagesia a casa nostra. Comptarem amb la presència de la Vanesa Freixa, responsable de l’Escola i l’acompanyaran alguns exalumnes, que a dia d’avui ja tenen el seu ramat o treballen per a altres, que ens aportaran el seu testimoni del pas per l’Escola.
Esdeveniment apuntador Octet Stream Drets de propietat intel·lectual sobre la biodiversitat cultivada per Alba Gros — darrera modificació 18/01/2016 15:42
La lògica afirma que les empreses que dediquen esforços i temps a millorar les varietats han de cobrar per a la seva feina, però on són els límits? Han de regir-se per les mateixes normes que altres sectors productius? Us convidem a saber-ne més en aquesta jornada gratuïta. Cada any des de​ l’Escola Agrària de Manresa i Esporus mirem de trobar gent destacada del món de les varietats locals per a venir a fer una xerrada i gaudir de la seva expertesa. Les varietats locals s’han anat veient desbancades en l’agricultura actual per les varietats comercials. Però molts cops l’única (o poca) diferència entre les varietats locals i les comercials és de qui són propietat: les primeres són un bé comú, les segones un bé privat. L’actual legislació defensa i protegeix el bé privat d’uns pocs a costa del desenvolupament comú de molts. És per això que aquest 29 de gener hem volgut convidar al Christoph Then, de “Patents On Seeds, i la María Carrascosa, de la Red de Semillas, perquè ens expliquin quins drets i deures contempla la legislació vers l’apropiació indeguda dels nostres recursos fitogenètics i què podem fer per a canviar aquesta realitat. Des d’Esporus creiem que tant en Christoph com la María ens donaran arguments molt vàlids per a poder avançar en la reivindicació dels nostres drets col·lectius, i creiem que tu i tens molt a dir en aquest tema, així que t’esperem el proper 29 de gener a les 16.30 h a l’Escola Agrària de Manresa. Inscriu-te gratuïtament al telèfon 938749060 o bé en aquest enllaç: https://goo.gl/44L9aH
Esdeveniment apuntador text/x-asm La llana i el màgic món dels tints naturals per Alba Gros — darrera modificació 18/01/2016 15:49
Al taller ens introduirem al màgic món dels tints naturals i descobrirem algunes plantes per poder tenyir de manera natural, com la rogeta, la ceba, la noguera, etc… Prepararem la llana per a poder ser tenyida i farem les primeres tintades. Vine a descobrir els colors que ens ofereix la natura. Tenyir amb plantes, la manera més sostenible d’obtenir colors!
Esdeveniment apuntador Citrix ICA settings file Maneig i teràpies naturals en ramaderia ecològica per Alba Gros — darrera modificació 29/01/2016 12:39
Què necessita el bestiar per a no emmalaltir? En ramaderia ecològica, la salut pren una dimensió holística i depèn en gran mesura de la gestió i maneig que en fem, de les instal·lacions, de l’alimentació, del benestar animal, de la seva integració al medi natural, entre altres factors. Però què passa quan tenim un problema sanitari? Les teràpies naturals com la fitoteràpia, l’homeopatia i l’ús dels olis essencials, mitjançant tant de la terapèutica moderna com dels remeis tradicionals, seran bones aliades per a sanar l’animal, però com fer-ho? Al llarg del curs s’intentaran d’aclarir moltes de les incògnites al voltant de les teràpies naturals i com implementar-les a nivell pràctic al bestiar. Comptarem amb un professorat de luxe, que ens acostarà el món de les teràpies naturals i la seva aplicació a la ramaderia ecològica
Esdeveniment apuntador text/x-asm Elaboració casolana de torrons per Alba Gros — darrera modificació 29/09/2016 11:26
Una de les menges estrella de les festes nadalenques són els torrons, que avui dia, n’hi ha de mil i una classes i versions. Els ingredients principals dels torrons més clàssics són les ametlles i la mel, fruits de la nostra terra i arrelats a les nostres tradicions. Un aliment molt nutritiu per assaborir a les èpoques hivernals, que t’animem a fer-te’l a casa. En aquests tallers farem sis classes de torró, de la mà del pastisser Albert Carafí, que ens endinsarà en els secrets d’aquest art, arrelat a les nostres tradicions. Ens ajudarem de petites màquines domèstiques. Les persones participants degustaran i s’enduran una mostra de cadascun dels torrons que es faran durant el taller. Els torrons que elaborarem i degustarem són: praliné d’ametlles i pinyons, praliné de xocolata amb avellanes, crocant, massapà tradicional, de crema, de xocolata amb llet i nous.
Esdeveniment apuntador Octet Stream Presentació de l'Escola de Pastors de Catalunya per Alba Gros — darrera modificació 06/10/2016 08:53
L’Escola de Pastors de Catalunya, a través del seu projecte Grípia, treballa des del 2009 per a la consolidació del sector primari, per a la seva dinamització local, per afavorir la sostenibilitat i l’agroecologia en el medi agro-ramader i per a promocionar el relleu generacional de la pagesia compromesa amb la terra i amb la cultura agrària. Durant la xerrada tindrem ocasió de conèixer el model formatiu que aquesta escola porta a terme des dels seus inicis. Parlarem de la seva formació i els serveis que ofereixen, el seu funcionament intern i projectes. Alhora coneixerem els resultats de la feina que fan per tal d’afavorir el relleu generacional de la pagesia a casa nostra. Comptarem amb la presència de la Laia Batalla de l’Escola de Pastors i l’acompanyaran alguns dels exalumnes de l’Escola, que a dia d’avui ja tenen el seu ramat o treballen per altres, que ens aportaran el testimoni de la seva vivència formativa i d’inserció laboral.
Esdeveniment apuntador La farmaciola natural per a l'hivern per Alba Gros — darrera modificació 29/09/2016 11:51
Preparació casolana dels remeis per sanar les malalties de l’època freda Quan ens apropem a l’hivern, refredats i grips acostumen a visitar-nos i caldrà fer una bona prevenció per tal que les nostres defenses es trobin en plena forma per afrontar-los. Però quan aquestes indisposicions del temps del fred ja ens ronden o hem caigut a les seves mans, els remeis naturals seran de gran ajuda per recuperar i enfortir la nostra salut. En aquest taller, coneixerem les plantes medicinals més properes que podem utilitzar per tots aquells mals que estan relacionats amb les èpoques de fred: refredats (tos, mal de coll, problemes respiratoris, mocs, febre), mal d’orella, problemes de circulació, sequedat a la pell... En la part pràctica, aprendrem a fer xarops naturals en fred i en calent, a fer tintures per millorar les defenses, i a fer diferents preparats naturals per a les altres xacres tractades. Cada participant s’emportarà una mostra dels preparats elaborats.
Esdeveniment apuntador La farmaciola natural de l'estiu per Alba Gros — darrera modificació 04/06/2018 09:17
Farem protector solar, repel•lent d’insectes, calmant per a picades, loció de prevenció de polls, remeis per otitis, marejos, etc. Tothom s’endurà mostres de tot a casa. Comencem el 19 de juny. Prepara’t per a l’estiu!
Esdeveniment apuntador text/texmacs Curs PROBIÒTICS. Aprèn a elaborar aliments fermentats. per Alba Gros — darrera modificació 04/11/2021 09:49
Còctels de vitamines, minerals, antioxidants, enzims, greixos saludables, etc. s’amaguen darrera d’una colla d’aliments que l’actualitat ha posat de moda sota el nom genèric de “superaliments”. Mentre l’exotisme de molts d’aquests productes es va introduint a les nostres taules argumentant salut i propietats nutricionals d’excel·lència, anem oblidant els aliments tradicionals que, amb petites transformacions o al natural, són magnífics per a una alimentació saludable. És el cas de la llimona o les nous, dels germinats de llavors o dels fermentats de verdures com la col o la pastanaga, que ens aporten fabulosos beneficis alimentaris i terapèutics. Aquests tallers volen donar idees i trucs per elaborar alguns productes que enriquiran la nostra dieta i ens ompliran de salut. Elaborarem kombutxa, xucrut, batuts probiòtics, kimchee i altres ferments per poder-los fer a casa i disposar-ne per a l’ús diari.
Esdeveniment apuntador Curs GALLINES I POLLASTRES PER L’AUTOCONSUM per Alba Gros — darrera modificació 04/11/2021 09:56
Per criar els teus pollastres o les teves gallines i gaudir-ne dels seus ous no es necessita gaire espai i pot ser una activitat molt reconfortant i pedagògic, que contribueixi a l’economia familiar. Les gallines, oques o ànecs són un bon complement per un hortet d'autoconsum. Es mengen les herbes de l'hort, els llimacs i caragols, i a més pots aprofitar les seus excrements per adobar o per fer-ne compost. En aquesta introducció a l’avicultura casolana podreu aprendre com organitzar un petit galliner, en funció de l'espai de que disposeu, triar quants i quin tipus d'animals posar-hi, saber cuidar d'aquest bestiar amb el màxim de recursos propis, com tractar-los per que estiguin sans i què fer en cas que emmalalteixin. Professora: Sílvia Carné Siles,Veterinària i avicultora
Esdeveniment apuntador Curs AVANTATES DEL COMPOST RIC EN CARBONI per Alba Gros — darrera modificació 04/11/2021 10:01
Molt s’ha parlat de compost i dels seus beneficis per l’agricultura. Hi ha un munt de tècniques i mètodes que ens parlen de com gestionar els residus ramaders, agrícoles, urbans o forestals per a convertir-los en un veritable recurs per a la millora del sòl i la nutrició dels cultius. La tècnica de compostatge no és complicada. Cal tenir present quines són les condicions perquè es produeixi la fermentació de la matèria orgànica i com barrejar equilibradament els materials d’origen per tal que en surti el veritable motor dels cultius. Però no sempre és fàcil obtenir un bon resultat ni saber la qualitat del producte final. Aquest curs pretén donar les eines per a poder fer un compost de qualitat, a mida de les necessitats del nostre sòl i dels nostres cultius. Professora: Neus Vinyals Grau, tècnica formadora i assessora de L’Era.
Esdeveniment apuntador application/rls-services+xml Curs PODA NATURAL d'olivera, ametller i fruiters per Alba Gros — darrera modificació 13/12/2021 11:14
Per què podem? És necessari per l’arbre? Sabies que una de les maneres més fàcils de desequilibrar–lo és a través de la poda? Així doncs, com saber el que li cal per no perjudicar-lo? Podar va més enllà de tallar branques sense tenir clar per què ho fem i quins efectes tindrà sobre la planta. L’objectiu del curs és aportar els coneixements i les habilitats pràctiques per aconseguir fer una esporga en harmonia amb l’arbre, que li permeti un creixement equilibrat i una producció regular.
Esdeveniment apuntador Curs PODA NATURAL d'olivera, ametller i fruiters per Alba Gros — darrera modificació 13/12/2021 11:20
Per què podem? És necessari per l’arbre? Sabies que una de les maneres més fàcils de desequilibrar–lo és a través de la poda? Així doncs, com saber el que li cal per no perjudicar-lo? Podar va més enllà de tallar branques sense tenir clar per què ho fem i quins efectes tindrà sobre la planta. L’objectiu del curs és aportar els coneixements i les habilitats pràctiques per aconseguir fer una esporga en harmonia amb l’arbre, que li permeti un creixement equilibrat i una producció regular.
Esdeveniment apuntador C source code Curs CULTIUS MEDITERRANIS - Olivera, ametller i vinya en ecològic per Alba Gros — darrera modificació 13/12/2021 11:46
Abordarem aspectes pràctics relacionats amb els seu cultiu, des de la plantació, l’elecció de les varietats, les estratègies de fertilització, de control d’adventícies i també pautes preventives i curatives per afrontar-ne la sanitat de forma ecològica.
Esdeveniment apuntador Octet Stream Curs VINYA REGENERATIVA per Alba Gros — darrera modificació 13/12/2021 11:49
Utilitzar les eines que ens ofereix l'agricultura regenerativa pot representar la diferència entre degenerar el sòl i l’entorn, o regenerar-lo per a millorar la fertilitat de la terra i aportar valor a camps de cultiu.
Esdeveniment apuntador VCS/ICS calendar Curs ELABORACIÓ ARTESANA DE LÀCTICS per Alba Gros — darrera modificació 13/12/2021 11:57
Els/les alumnes aprendran fent els seus propis elaborats, tant a l’espai de pràctiques del curs com a casa seva, tastant-los i enduent-se a casa algun dels productes. Trucs i menges per engrescar-se i llepar-se'n els dits!
Esdeveniment apuntador Curs Introducció al MÈTODE JADAM per Alba Gros — darrera modificació 13/12/2021 12:00
Youngsang Cho va revolucionar els plantejaments i tècniques de l’agricultura orgànica i regenerativa creant el mètode JADAM. Realitza els teus propis biofertilitzants i microorganismes amb el mètode més efectiu, senzill i econòmic que s’ha desenvolupat fins ara.
Esdeveniment apuntador Octet Stream Taller CUINA AMB GARROFA per Alba Gros — darrera modificació 23/05/2022 11:23
En aquest taller aprendrem a cuinar amb garrofa de la mà de l’autora del llibre “Garrofa, delícia mediterània” que conté 35 receptes per a redescobrir aquesta alternativa local. Durant el taller es prepararan 4 receptes que apareixen al llibre i les embrancarem amb el contingut teòric sobre la garrofa, trobant així un equilibri entre pràctica i teoria. A més a més, tastarem alguns dels productes que la Clara proposa per a valorar-los conjuntament.
Esdeveniment apuntador application/vnd.osgi.subsystem DESCOBERTA BOTÀNICA pels voltants de Manresa per Alba Gros — darrera modificació 25/04/2022 11:10
Anirem a descobrir el món vegetal des de la perspectiva remeiera o dels seus usos, però també amb una mirada que ens ajudin a entendre el paisatge de la ciutat i les seves rodalies. Acostar-nos al món vegetal com a inspiració per rebre la primavera i posar la mirada més enllà de què és o no és una planta determinada i que ens pot aportar tant a nivell medicinal, cosmètic, alimentari, ornamental o ambiental. T’animes a descobrir les plantes i el territori amb nosaltres?
Esdeveniment apuntador DESCOBERTA BOTÀNICA pels voltants de Manresa per Alba Gros — darrera modificació 25/04/2022 11:12
Anirem a descobrir el món vegetal des de la perspectiva remeiera o dels seus usos, però també amb una mirada que ens ajudin a entendre el paisatge de la ciutat i les seves rodalies. Acostar-nos al món vegetal com a inspiració per rebre la primavera i posar la mirada més enllà de què és o no és una planta determinada i que ens pot aportar tant a nivell medicinal, cosmètic, alimentari, ornamental o ambiental. T’animes a descobrir les plantes i el territori amb nosaltres?
Esdeveniment apuntador audio/x-realaudio Curs INICIACIÓ A LA PERMACULTURA per Alba Gros — darrera modificació 25/04/2022 11:15
La permacultura és una disciplina de disseny. És la concepció i creació de sistemes naturals i humans sostenibles, basada en una profunda observació de la natura, d’on s’extreuen pautes temporals i patrons formals, per tal de dissenyar sistemes amb un alt grau de diversitat, autoregulació i eficiència en l’ús d’energies i recursos. Aquest curs ofereix una descoberta intensiva de la permacultura, incloent-hi la seva filosofia, i manifestació pràctica. A través d’activitats pràctiques i participatives, veurem com aquesta disciplina ens pot ajudar a pensar i crear, tant a l’hort com a altres entorns.
Esdeveniment apuntador Octet Stream Curs de RATAFIA CASOLANA per Alba Gros — darrera modificació 22/06/2022 08:00
Una beguda aperitiva i digestiva, envoltada de màgia, tradició i virtuts medicinals. En aquest taller aprendrem a reconèixer les herbes a utilitzar i a preparar-la de la mà l’Elena Sixto que ens farà conèixer i experimentar els secrets i les mil i una possibilitats d’aquesta beguda emblemàtica.
Esdeveniment apuntador text/x-asm Curs d'ELABORACIÓ de CONSERVES per Alba Gros — darrera modificació 23/08/2022 07:32
A partir d’un excedent de l’hort o del mercat podem iniciar-nos en el món de les conserves. Si a més a més, ens animen a crear alguna recepta, la conserva es converteix en art. Pensar què necessitem per menjar i aprendre a elaborar conserves preparades per consumir més endavant, ens ajudarà a organitzar-nos millor a la cuina i disposar d’una manera fàcil i ràpida de plats preparats. Als tallers es presentarà el món de les conserves de fruites, verdures, llegums, bolets, etcètera i les seves diferents metodologies.
Esdeveniment apuntador text/texmacs Descobrint horts! per Alba Gros — darrera modificació 22/06/2022 08:02
Farem un volt pels horts de la casa i ens explicaran quina gestió en fan i així també tenim una excusa per parlar de com portem el nostre hort, amb quins problemes ens trobem i quines solucions apliquem per aprendre entre tots plegats.
Esdeveniment apuntador text/x-asm Taller de CROMATOGRAFIES per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 09:57
Les cromatografies són una eina excel·lent per conèixer el nostre sòl i el seu nivell d’integració entre les 3M’s (és a dir la part mineral, l’orgànica i la microbiològica) que permeten fer-ne un seguiment en el temps i ajustar les nostres pràctiques. Serà un taller eminentment pràctic fent les cromatografies, però aprofitarem els temps d’espera per parlar i preguntar-nos aspectes bàsics de la fertilitat del sòl i les pràctiques per millorar-la.
Esdeveniment apuntador Metodologia LEAN FARMING per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:00
La metodologia del Lean Farming obre una porta entre dos conceptes que normalment es presenten com contraris: l’ecologia i l’eficiència. Diferents productors agraris d’arreu del món li han donat la volta i se l’han re-apropiat com la metodologia al cor del funcionament diari de les seves granges, on uns moviment de treball apropiats són claus per l’èxit.
Esdeveniment apuntador Preparació de la FARMACIOLA D'HIVERN per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:03
Prepararem alguns remeis a partir d’herbes recol·lectades, amb la mística creativa i salvatge de la Neva. Ens introduirem al món de les maceracions, olis, vinagres i altres vehicles per a conservar les propietats de les herbes i que la seva aplicació, local o interna, sigui més fàcil i ens permeti disposar d’una bona farmaciola natural.
Esdeveniment apuntador Octet Stream Curs de VINYA REGENERATIVA per Alba Gros — darrera modificació 03/11/2022 13:26
Utilitzar les eines que ens ofereix l'agricultura regenerativa pot representar la diferència entre degenerar el sòl i l’entorn, o regenerar-lo per a millorar la fertilitat de la terra i aportar valor a camps de cultiu.
Esdeveniment apuntador application/vnd.osgi.subsystem Curs d'elaboració de PA ARTESÀ per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:08
Aquest curs està pensat per als que volen començar a conèixer el món del pa, on aprendrem les tècniques, processos i ingredients bàsics per poder fer a casa un bon pa, utilitzant sempre ingredients naturals i farines de diferents cereals.
Esdeveniment apuntador Curs PODA NATURAL d'olivera, ametller i fruiters per Alba Gros — darrera modificació 14/12/2022 12:35
PODAR EN HARMONIA AMB L’ARBRE, EL SÒL I L’ENTORN Sabies que una de les maneres més fàcils de desequilibrar un arbre és a través de la poda? Com fer-ho per no perjudicar-lo? Grup 1: Dissabtes 17 de desembre i 14, 21 i 28 de gener Grup 2: Dijous 19 i 26 de gener i 2 i 9 de febrer A Manresa, Castellar del Vallès, Sant Jaume Sesoliveres i el Prat de Llobregat.
Esdeveniment apuntador Troff document Curs de PODA DE VINYA SIMONIT per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:16
Implantació des del primer any de plantació del sistema SIMONIT durant els primers anys de formació de la planta fins a la posada en producció del cep i posterior poda de respecte durant els anys consecutius per tal d’allargar la vida de la planta i minimitzar els efectes negatius d’una poda poc respectuosa.
Esdeveniment apuntador Curs de BIOCONSTRUCCIÓ D'UN GALLINER per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:19
Els materials naturals són els millors per acollir la vida. Aïllament, transpirabilitat, regulació de la humitat, confort, estètica orgànica i acollidora són alguns dels atributs que tenen les bioconstruccions i que, en aquest cas, s’aprofitaran per a dissenyar un galliner. T’animes a participar d’aquesta aventura?
Esdeveniment apuntador application/vnd.hhe.lesson-player Curs de CRÍA ECOLÒGICA DE CABRES I OVELLES per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:22
Si tens boscos i espai per a pasturar, tenir petits ramats d’ovelles i/o cabres et pot permetre abastir-te a tu i a la teva família de llet i carn d’un gran valor nutricional. Però, són iguals els hàbits de les ovelles que de les cabres? Com fer un maneig que no empitjori i si pot ser millori la fertilitat de la terra? Com gestionar l’alimentació? Quines precaucions cal tenir a nivell sanitari?
Esdeveniment apuntador Introducció al MÈTODE JADAM per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:26
Youngsang Cho va revolucionar els plantejaments i tècniques de l’agricultura orgànica i regenerativa creant el mètode JADAM. Realitza els teus propis biofertilitzants i microorganismes amb el mètode més efectiu, senzill i econòmic que s’ha desenvolupat fins ara.
Esdeveniment apuntador Taller de CUINA, FORN I ASSECADOR SOLAR per Alba Gros — darrera modificació 29/08/2022 10:28
Combinarem l’explicació teòrica amb l’ús d’uns quants forns i cuines solars, en els quals anirem preparant plats amb la intenció de poder-los tastar a l’acabar la classe, si el temps acompanya! També coneixerem diferents tipus d’assecadors existents, les seves característiques, què hi podem assecar, factors a tenir en compte per aconseguir una bona deshidratació i posterior conservació.
Esdeveniment apuntador application/vnd.osgi.subsystem Començar un hort a Manresa per Alba Gros — darrera modificació 18/09/2023 09:14
Vols cultivar els teus propis aliments? Al taller de la Xarxa d'Horts Socials i Comunitaris t'ensenyarem com començar un hort i obtenir les teves verdures i fruites.
Esdeveniment apuntador text/x-asm Gestió d'aigües residuals per Alba Gros — darrera modificació 21/08/2023 09:25
Cada dia centenars, milers i milions de litres d’aigües surten de llars, pobles i ciutats contaminades i contaminant els nostres paisatges. Les aigües regenerades son un gran recurs que poden contribuir a augmentar la nostra soberanía alimentaria i a la vegada ser més resilients als escenaris de canvi climàtic i descens energètic als que ens enfrontem.
Esdeveniment apuntador application/x-internet-signup Cultius meditarrins per Alba Gros — darrera modificació 25/08/2023 08:23
Olivera, ametller i vinya en producció ecològica 2, 9 i 16 de desembre
Esdeveniment apuntador Poda natural per Alba Gros — darrera modificació 25/08/2023 08:46
Dilluns 8, 15, 22 i 29 de gener de 2024
Esdeveniment apuntador Citrix ICA settings file Visita a l’Itinerari tècnic sobre la producció ecològica per Alba Gros — darrera modificació 11/10/2023 06:19
A l'Itinerari verd de Can Poc Oli expliquem els diferents pilars de la Producció Agrària Ecològica en 4 panells informatius per a tots els públics, que seran explicats i completats per una guia: Biodiversitat, sanitat, compostatge i control de plantes adventícies. Mentre es passeja per la finca i es veu la gestió dels camps.
Esdeveniment apuntador object code Com engegar un obrador a la meva explotació per Alba Gros — darrera modificació 30/11/2023 11:07
En aquesta jornada coneixerem quins són els passos a seguir per iniciar els tràmits per engegar un obrador a la mateixa explotació, posant especial interès en els aspectes més importats del procés.
Esdeveniment apuntador Troff document Exposició Pedra seca i biodiversitat per Alba Gros — darrera modificació 03/04/2024 10:46
L'exposició sobre “Pedra seca i biodiversitat” posa en valor la importància estratègica que tenen les construccions de pedra seca, com ara marges, cabanes de volta, cabanes de teula, cisternes i aljubs, basses, cogulles o cadolles, etc. per a la conservació de moltes espècies de plantes i animals. Aquests elements de pedra seca ofereixen refugi i recer, lloc d’alimentació i en definitiva micro ambients, que esdevenen autèntics punts calents per a la biodiversitat, la connectivitat i el paisatge. L’exposició està formada per 16 plafons i una audiovisual que mostra la riquesa del patrimoni arquitectònic de les terres de secà i la seva biodiversitat, especialment centrat en l’àmbit dels espais naturals dels secans de Ponent, inclosos a la Xarxa Natura 2000.

Accions del document