-
Xerrada - testimoni d'Eduardo Strauch, supervivent de l'accident aeri dels Andes el 1972
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
06/09/2023 18:50
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
La gran tumakada!
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
31/07/2015 10:18
Des de les 10 del matí collirem tomàquets, en traurem la llavor per a regenerar el banc de llavors d’Esporus, en farem conserves i compartirem el dinar.
Ens trobarem a la finca de Can Poc Oli (Escola Agrària de Manresa) – Ctra. 1411-b, d’Abrera a Manresa, km. 23,6 (Manresa).
Porteu roba que es pugui tacar, pots nets (sense etiquetes) i esteritlitzats (bullits 20 minuts)… i us els emportareu plens de salsa de tomàquet!
Per assistir cal que envieu un missatge a xenia@associaciolera.org
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Cria d'ovelles i cabres a petita escala
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
08/09/2015 09:24
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Taller d'acabats en bioconstrucció: arrebossats i revestiments amb terra
-
per Alba Gros
—
publicat
21/09/2015
—
darrera modificació
24/09/2015 07:51
La terra és un dels materials utilitzats en la construcció més abundants i a l’abast de tothom. Econòmic, natural, sostenible, sa i fàcil de treballar, el fang és un material dúctil i versàtil, amb molts beneficis a nivell físic que permeten combinar la part tècnica amb la creativa creant espais acollidors, saludables i harmònics. Arreu del món i al llarg de la història, s’ha utilitzat tant per a la creació d’habitatges i infraestructures com per als acabats de murs i parets, en infinitat de tècniques constructives.
Al taller es farà un repàs teòric de les característiques i beneficis d’aquest material i es practicaran diferents tècniques de revestiments de construccions; s’explicaran quins són els trucs per al seu maneig i com aconseguir uns resultats tècnicament fiables, funcionals i estèticament sorprenents i deliciosos.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Plagues i malalties de l'hort ecològic: com controlar-les i afavorir la salut dels cultius
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
30/09/2015 08:03
Introducció a la sanitat dels cultius d’horta.
Identificació de plagues, malalties, fisiopaties i fauna auxiliar.
La farmaciola bàsica.
Mètodes de control.
Professorat: Xavier Pérez i Xavier Fontanet.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Visita a l’Itinerari tècnic sobre la producció ecològica
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/10/2023 06:19
A l'Itinerari verd de Can Poc Oli expliquem els diferents pilars de la Producció Agrària Ecològica en 4 panells informatius per a tots els públics, que seran explicats i completats per una guia: Biodiversitat, sanitat, compostatge i control de plantes adventícies. Mentre es passeja per la finca i es veu la gestió dels camps.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Les tertúlies de l’ERA: el futur de l’agricultura ecològica
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
16/01/2024 13:08
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Les varietats locals de Catalunya. Des de les entitats a la ciutadania
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/07/2022 09:34
Jornada de presentació de la feina feta des d'entitats i institucions per a la conservació de les varietats locals.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs PROBIÒTICS. Aprèn a elaborar aliments fermentats.
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
04/11/2021 09:49
Còctels de vitamines, minerals, antioxidants, enzims, greixos saludables,
etc. s’amaguen darrera d’una colla d’aliments que l’actualitat ha posat de
moda sota el nom genèric de “superaliments”.
Mentre l’exotisme de molts d’aquests productes es va introduint a les
nostres taules argumentant salut i propietats nutricionals d’excel·lència,
anem oblidant els aliments tradicionals que, amb petites transformacions
o al natural, són magnífics per a una alimentació saludable.
És el cas de la llimona o les nous, dels germinats de llavors o dels
fermentats de verdures com la col o la pastanaga, que ens aporten
fabulosos beneficis alimentaris i terapèutics.
Aquests tallers volen donar idees i trucs per elaborar alguns productes
que enriquiran la nostra dieta i ens ompliran de salut.
Elaborarem kombutxa, xucrut, batuts probiòtics, kimchee i altres
ferments per poder-los fer a casa i disposar-ne per a l’ús diari.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs GALLINES I POLLASTRES PER L’AUTOCONSUM
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
04/11/2021 09:56
Per criar els teus pollastres o les teves gallines i gaudir-ne dels seus ous no es necessita gaire espai i pot ser una activitat molt reconfortant i pedagògic, que contribueixi a l’economia familiar.
Les gallines, oques o ànecs són un bon complement per un hortet d'autoconsum. Es mengen les herbes de l'hort, els llimacs i caragols, i a més pots aprofitar les seus excrements per adobar o per fer-ne compost.
En aquesta introducció a l’avicultura casolana podreu aprendre com organitzar un petit galliner, en funció de l'espai de que disposeu, triar quants i quin tipus d'animals posar-hi, saber cuidar d'aquest bestiar amb el màxim de recursos propis, com tractar-los per que estiguin sans i què fer en cas que emmalalteixin.
Professora: Sílvia Carné Siles,Veterinària i avicultora
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros