-
Plagues i malalties de l'hort ecològic: com controlar-les i afavorir la salut dels cultius
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
30/09/2015 08:03
Introducció a la sanitat dels cultius d’horta.
Identificació de plagues, malalties, fisiopaties i fauna auxiliar.
La farmaciola bàsica.
Mètodes de control.
Professorat: Xavier Pérez i Xavier Fontanet.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Visita a l’Itinerari tècnic sobre la producció ecològica
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/10/2023 06:19
A l'Itinerari verd de Can Poc Oli expliquem els diferents pilars de la Producció Agrària Ecològica en 4 panells informatius per a tots els públics, que seran explicats i completats per una guia: Biodiversitat, sanitat, compostatge i control de plantes adventícies. Mentre es passeja per la finca i es veu la gestió dels camps.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Les tertúlies de l’ERA: el futur de l’agricultura ecològica
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
16/01/2024 13:08
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Les varietats locals de Catalunya. Des de les entitats a la ciutadania
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/07/2022 09:34
Jornada de presentació de la feina feta des d'entitats i institucions per a la conservació de les varietats locals.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs PROBIÒTICS. Aprèn a elaborar aliments fermentats.
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
04/11/2021 09:49
Còctels de vitamines, minerals, antioxidants, enzims, greixos saludables,
etc. s’amaguen darrera d’una colla d’aliments que l’actualitat ha posat de
moda sota el nom genèric de “superaliments”.
Mentre l’exotisme de molts d’aquests productes es va introduint a les
nostres taules argumentant salut i propietats nutricionals d’excel·lència,
anem oblidant els aliments tradicionals que, amb petites transformacions
o al natural, són magnífics per a una alimentació saludable.
És el cas de la llimona o les nous, dels germinats de llavors o dels
fermentats de verdures com la col o la pastanaga, que ens aporten
fabulosos beneficis alimentaris i terapèutics.
Aquests tallers volen donar idees i trucs per elaborar alguns productes
que enriquiran la nostra dieta i ens ompliran de salut.
Elaborarem kombutxa, xucrut, batuts probiòtics, kimchee i altres
ferments per poder-los fer a casa i disposar-ne per a l’ús diari.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs GALLINES I POLLASTRES PER L’AUTOCONSUM
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
04/11/2021 09:56
Per criar els teus pollastres o les teves gallines i gaudir-ne dels seus ous no es necessita gaire espai i pot ser una activitat molt reconfortant i pedagògic, que contribueixi a l’economia familiar.
Les gallines, oques o ànecs són un bon complement per un hortet d'autoconsum. Es mengen les herbes de l'hort, els llimacs i caragols, i a més pots aprofitar les seus excrements per adobar o per fer-ne compost.
En aquesta introducció a l’avicultura casolana podreu aprendre com organitzar un petit galliner, en funció de l'espai de que disposeu, triar quants i quin tipus d'animals posar-hi, saber cuidar d'aquest bestiar amb el màxim de recursos propis, com tractar-los per que estiguin sans i què fer en cas que emmalalteixin.
Professora: Sílvia Carné Siles,Veterinària i avicultora
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs de RATAFIA CASOLANA
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
22/06/2022 08:00
Una beguda aperitiva i digestiva, envoltada de màgia, tradició i virtuts medicinals. En aquest taller aprendrem a reconèixer les herbes a
utilitzar i a preparar-la de la mà l’Elena Sixto que ens farà conèixer i experimentar els secrets i les mil i una possibilitats d’aquesta beguda emblemàtica.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
FORMACIÓ - Horticultura biointensiva
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
15/10/2025 10:55
L’horticultura biointensiva és un mètode d’horticultura ecològica a petita escala que ens permet obtenir alts rendiments en poc espai. S’estalvien fertilitzants i aigua de reg, i al mateix temps es protegeix el sòl.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
FORMACIÓ - Elaboració artesana de conserves
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
15/10/2025 11:01
Pensar què necessitem per menjar i aprendre a elaborar conserves preparades per consumir més endavant, ens ajudarà a organitzar-nos millor a la cuina i disposar d’una manera fàcil i ràpida dels plats preparats.
Als tallers es presentarà el món de les conserves de fruites, verdures, llegums, bolets, etcètera i les seves diferents metodologies.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Jornada Sobirania Alimentària - Comunalitat de Manresa
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
15/10/2025 11:08
Des de la Comunalitat de Manresa, encetem un cicle de jornades de debat per abordar els grans reptes de la ciutat i avançar cap a una transició ecosocial 🌍
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros