-
Plagues i malalties de l'hort ecològic: com controlar-les i afavorir la salut dels cultius
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
30/09/2015 08:03
Introducció a la sanitat dels cultius d’horta.
Identificació de plagues, malalties, fisiopaties i fauna auxiliar.
La farmaciola bàsica.
Mètodes de control.
Professorat: Xavier Pérez i Xavier Fontanet.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Visita a l’Itinerari tècnic sobre la producció ecològica
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/10/2023 06:19
A l'Itinerari verd de Can Poc Oli expliquem els diferents pilars de la Producció Agrària Ecològica en 4 panells informatius per a tots els públics, que seran explicats i completats per una guia: Biodiversitat, sanitat, compostatge i control de plantes adventícies. Mentre es passeja per la finca i es veu la gestió dels camps.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Les tertúlies de l’ERA: el futur de l’agricultura ecològica
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
16/01/2024 13:08
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Les varietats locals de Catalunya. Des de les entitats a la ciutadania
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/07/2022 09:34
Jornada de presentació de la feina feta des d'entitats i institucions per a la conservació de les varietats locals.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs PROBIÒTICS. Aprèn a elaborar aliments fermentats.
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
04/11/2021 09:49
Còctels de vitamines, minerals, antioxidants, enzims, greixos saludables,
etc. s’amaguen darrera d’una colla d’aliments que l’actualitat ha posat de
moda sota el nom genèric de “superaliments”.
Mentre l’exotisme de molts d’aquests productes es va introduint a les
nostres taules argumentant salut i propietats nutricionals d’excel·lència,
anem oblidant els aliments tradicionals que, amb petites transformacions
o al natural, són magnífics per a una alimentació saludable.
És el cas de la llimona o les nous, dels germinats de llavors o dels
fermentats de verdures com la col o la pastanaga, que ens aporten
fabulosos beneficis alimentaris i terapèutics.
Aquests tallers volen donar idees i trucs per elaborar alguns productes
que enriquiran la nostra dieta i ens ompliran de salut.
Elaborarem kombutxa, xucrut, batuts probiòtics, kimchee i altres
ferments per poder-los fer a casa i disposar-ne per a l’ús diari.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs GALLINES I POLLASTRES PER L’AUTOCONSUM
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
04/11/2021 09:56
Per criar els teus pollastres o les teves gallines i gaudir-ne dels seus ous no es necessita gaire espai i pot ser una activitat molt reconfortant i pedagògic, que contribueixi a l’economia familiar.
Les gallines, oques o ànecs són un bon complement per un hortet d'autoconsum. Es mengen les herbes de l'hort, els llimacs i caragols, i a més pots aprofitar les seus excrements per adobar o per fer-ne compost.
En aquesta introducció a l’avicultura casolana podreu aprendre com organitzar un petit galliner, en funció de l'espai de que disposeu, triar quants i quin tipus d'animals posar-hi, saber cuidar d'aquest bestiar amb el màxim de recursos propis, com tractar-los per que estiguin sans i què fer en cas que emmalalteixin.
Professora: Sílvia Carné Siles,Veterinària i avicultora
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Curs de RATAFIA CASOLANA
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
22/06/2022 08:00
Una beguda aperitiva i digestiva, envoltada de màgia, tradició i virtuts medicinals. En aquest taller aprendrem a reconèixer les herbes a
utilitzar i a preparar-la de la mà l’Elena Sixto que ens farà conèixer i experimentar els secrets i les mil i una possibilitats d’aquesta beguda emblemàtica.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Fem un jardí comestible
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/05/2021 09:15
Com fer de l'hort un jardí i del jardí un recurs d'aliments
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Introducció al món dels olis essencials
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
11/05/2021 09:23
Extracció d'olis essencials, propietats i usos a la farmaciola casolana.
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros
-
Drets de propietat intel·lectual sobre la biodiversitat cultivada
-
per Alba Gros
—
darrera modificació
18/01/2016 15:42
La lògica afirma que les empreses que dediquen esforços i temps a millorar les varietats han de cobrar per a la seva feina, però on són els límits? Han de regir-se per les mateixes normes que altres sectors productius? Us convidem a saber-ne més en aquesta jornada gratuïta.
Cada any des de l’Escola Agrària de Manresa i Esporus mirem de trobar gent destacada del món de les varietats locals per a venir a fer una xerrada i gaudir de la seva expertesa. Les varietats locals s’han anat veient desbancades en l’agricultura actual per les varietats comercials. Però molts cops l’única (o poca) diferència entre les varietats locals i les comercials és de qui són propietat: les primeres són un bé comú, les segones un bé privat. L’actual legislació defensa i protegeix el bé privat d’uns pocs a costa del desenvolupament comú de molts. És per això que aquest 29 de gener hem volgut convidar al Christoph Then, de “Patents On Seeds, i la María Carrascosa, de la Red de Semillas, perquè ens expliquin quins drets i deures contempla la legislació vers l’apropiació indeguda dels nostres recursos fitogenètics i què podem fer per a canviar aquesta realitat.
Des d’Esporus creiem que tant en Christoph com la María ens donaran arguments molt vàlids per a poder avançar en la reivindicació dels nostres drets col·lectius, i creiem que tu i tens molt a dir en aquest tema, així que t’esperem el proper 29 de gener a les 16.30 h a l’Escola Agrària de Manresa. Inscriu-te gratuïtament al telèfon 938749060 o bé en aquest enllaç: https://goo.gl/44L9aH
Ubicat a
Usuaris
/
Alba Gros